Foto: Shutterstock
Ja pārdzīvo, ka neesi sasniegusi to, ko citi tavā vecumā, kā arī neesi mierā ar savu finansiālo situāciju un sapņo par lielākiem ienākumiem, iepazīsties ar lifehack.org padomiem, kā piesaistīt sev naudu un vairot labklājību! Lai veicas!

Izglīto sevi

Pirmais solis uz ienākumu vairošanu ir pienācīgu zināšanu apguve. Izglītība un kompetence noteiktās jomās paver daudz durvju, kas savukārt veicina labi atalgota darba atrašanas iespējas.

Šai sakarā arī vērts atcerēties, ka izglītības apguve nebeidzas ar augstskolā iegūtu diplomu – tu vari turpināt mācīties arī pēc tam, papildinot zināšanas dažādos kursos, semināros un konferencēs, tā paaugstinot savu kvalifikāciju.

Kontaktu veidošana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Paziņu loka paplašināšana un noderīga kontaktu loka izveide vairo tavas iespējas atrast labi apmaksātu darbu ar izaugsmes iespējām, jo respektablākie uzņēmumi jaunus darbiniekus atrod, neizsludinot vakances sludinājumu portālos, tā vietā lūkojoties pēc vērtīgiem speciālistiem nozares kolēģu kontaktu lokā.

Tāpat vērts atcerēties, ka kontaktu veidošana nozīmē nevis apmainīšanos vizītkartēm, bet gan reālu sarunu uzturēšanu un cilvēku iepazīšanu.

Dalies savās zināšanās

Foto: Shutterstock

Veido video materiālus, prezentācijas, raksti blogu – dari visu, lai nozares kolēģu lokā tavs vārds kļūtu atpazīstams! Tāpat dalīšanās zināšanās ļaus tev iegūt jaunu, ne mazāk noderīgu pieredzi, kā arī labu reputāciju, ja saturs, ko cilvēkiem piedāvāsi, būs jēgpilns. Atceries, ka jomas eksperti vienmēr ir pieprasīti, jo patiešām labu speciālistu trūkst!

Disciplinē sevi

Foto: Shutterstock

Ja vēlamies iegūt finansiālu labklājību, svarīgas ir ne tikai zināšanas, bet arī pašdisciplīna. Tev jāpatur prātā, ka ceļš uz virsotnēm nebūs ne viegls, ne ātrs, tāpēc vērts apbruņoties ar pacietību un neatmest ar roku visam pēc pirmajām neveiksmēm. Ja spēsi saglabāt neatlaidību un disciplinēsi sevi, panākumi būs!

Nebaidies lūgt palīdzību

Foto: Shutterstock

Apņemšanās visu paveikt paša spēkiem ir vienkārši muļķīga. Mēs nekad nespēsim izdarīt visu tik labi vienatnē, kā tad, ja sadarbotos ar līdzcilvēkiem, kuriem konkrētajā jomā ir gan labas zināšanas, gan pieredze.

Lai sasniegtu savus mērķus, atceries, ka, tiecoties pretim tiem pašas spēkiem, panākumi nāks krietni lēnāk nekā tad, ja būsi apguvusi prasmi sadarboties un nebaidīsies lūgt palīdzību, kad tas ir patiešām vajadzīgs.

Mācies no veiksmes stāstiem

Foto: Shutterstock

Lai gūtu veiksmi nākotnē, mācies no tās piemēriem pagātnē. Lasi iedvesmojošu cilvēku biogrāfiju, atbilstošas tematikas grāmatas, kas ļauj gūt padziļinātu izpratni par tevi interesējošajām tēmām, kā arī nebaidies uzdot jautājumus ekspertiem, lai mācītos no viņu kļūdām.

Mācies no kļūdām

Foto: Shutterstock

Lai gan ir tikai gudri mācīties no apkārtējo kļūdām, ir jāņem vērā arī paša gūtā pieredze. Ja neesi realizējusi uzstādītos mērķus, jautā sev – ko esmu darījusi, lai tie piepildītos? Izvērtē, kādas kļūdas ir pieļautas un kādi faktori tev ir nesuši veiksmi. Spēšana paraudzīties uz paveikto ir tava nākotnes panākumu atslēga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!