Foto: stock.xchng

Laikam būs grūti sastapt cilvēku, kurš nevēlētos būt laimīgs. Mēs bieži runājam par to, kādu brīnišķīgu nākotni mēs sev iedomājamies, tomēr visu laiku atkārtojam vienas un tās pašas lietas, kas mums traucē sasniegt vēlamo mērķi tieši tagad. Patiesībā, lai sasniegtu laimi, mums nemaz nevajag tik daudz, taču daži ieradumi mums traucē to saprast un gūt gandarījumu un apierinātību no dzīves. Labākais, ko varam pasākt, atbrīvoties no tiem, iesaka portāls letidor.ru

Salīdzināšana ar citiem

Foto: Publicitātes foto

Salīdzināšana ne pie kā laba nenoved. Bieži sevi, attiecības un pat bērnus sākam salīdzināt ar daudziem citiem cilvēkiem. Un mums nezin kādēļ šķiet, ka katram no šiem svešajiem dzīve ir nokārtojusies labāk nekā mums pašiem. Tādā veidā tu sevi vari pavisam pazaudēt un sākt dzīvot pēc standartiem, ko pats savā galvā esi noteicis. Patiesībā tava pašapziņa sāks tikai kristies, bet no tā cietīs tavi tuvākie cilvēki. Un, ja tas atkārtosies pietiekami bieži, tad var novest pie attiecību izjukšanas. Vai kāds vēlas ciest mūžīgi neapmierinātu cilvēku sev blakus? 

Pacenties pārāk stipri neaizrauties ar citu cilvēku dzīvesstāstu tirzāšanas, visticamāk, tu pamanīsi tikai šo cilvēku panākumus, bet viņu patiesā dzīve ar visām problēmām paliks tev neredzama. Jā, tu vari papriecāties par šo cilvēku panākumiem, taču koncentrējies uz savas laimes sasniegšanu. Tici sev un vispirms tajā, kas tev jau ir viss, kas nepieciešams panākumu sasniegšanai. Vienkārši dažām lietām nepieciešams laiks un konkrēts plāns, lai tās īstenotos.

Mazkustīgs dzīvesveids

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nav noslēpums, ka fakts, cik mēs esam veseli, tieši ietekmē arī mūsu emocionālo stāvokli. Nodarbošanās ar sportu ir viens no labākajiem veidiem, kā stiprināt imunitāti. Un vēl – jebkuras fiziskās aktivitātes laikā organismā izstrādājas endorfīni – prieka un laimes hormoni. Tieši tie dāvā mums brīnišķīgu garastāvokli un bezrūpīgas laimes sajūtu. Sāc dzīvot aktīvi, un tu ātri pamanīsi, kā no galvas pazūd visas negatīvās domas. Atceries, cik patīkams nogurums ir pēc garām pastaigām un slidošanas, un vienkārši to atkārto atkal un atkal.

Dzīvošana pagātnē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieķeries savai pagātnei, lai cik brīnišķīga tā nebūtu bijusi. Pastāvīgi "rokoties" savās atmiņās, mēs bieži iestrēgstam vienā vietā un pārstājam virzīties uz priekšu. Sāc dzīvot šodien un novērtēt tos notikumus, kas ar tevi notiek, lai arī tie pat var likties ne tik patīkami, kā gribētos. Iespējams, problēma ir tajā, ka tu tos nenovērtē. Jebkurā gadījumā, jāatceras, ka tas, kas notiek šeit un tagad, nekad vairs neatkārtosies. Pieņem laimi kā procesu, bet ne kā galamērķi tavam ceļam. Un atceries, kaut ko sākt darīt var jau tagad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!