Foto: F64

Kādu tu iedomājies esam labu cilvēku? Kā tu to raksturotu savam dēlam? Kādas laba cilvēka īpašības tev jāieaudzina savā dēlā? Mūsdienās vairāk sastopami tādi izteicieni kā "veiksmīgs – neveiksmīgs", "seksīgs – neseksīgs", "superīgs – garlaicīgs". Bet teicienu "labs cilvēks" mēs dzirdam ne tik bieži. Ko nozīmē "būt labam cilvēkam", atbildi mēģina rast portāls thechangeblog.com

Nebūtu pareizi teicienu "labs cilvēks" identificēt ar "ideāls". Vienkārši ir dažas lietas, ko jāiemāca saviem bērniem, un laiku pa laikam tās jāatkārto arī pašiem sev.

1.Vienmēr centies būt laipns

Tas nav tik vienkārši, kā var šķist, īpaši, kad tev "dvēsele sāp". Bet tieši tādā brīdī arī vajag iespējami parādīt savu laipnību, labsirdību.

2. Nejauc laipnību un uzticēšanos

Daudzi cilvēki izmanto kāda laipnību ne īpaši labos nolūkos, un tas ir nepiedodami. Neļauj ar sevi kādam tā izrīkoties un nekad tāds neesi pret citiem.

3. Ciešs rokasspiediens, acu kontakts – tas ir svarīgi

Vīrieši tam pievērš uzmanību.

4. Nekad un nekādos apstākļos nesit sievieti vai bērnu

Izdarot to kaut vienu reizi, tu vari uz visiem laikiem aizmirst par to, lai sauktos par vīrieti.

5. Iemācies rīkoties ar naudu

Bez tā tālu netiksi. Taču neļauj naudai tevi vadīt.

6. Spēlē komandu sporta spēles

Spēlējot ar draugiem sporta spēles, tu vari daudz iemācīties. Tu daudz sapratīsi par draudzību, vīriešu raksturu, dvēseles spēku. Ja cilvēks tevi spēles laikā nepiesegs ar muguru, viņš to to neizdarīs arī jebkurā citā dzīves situācijā.

7. Iebilsti pret tiem, kas citus aizvaino

Jo īpaši, ja apvainojums vērsts pret kādu citu.

8. Atceries, kam tu tici

Tikai tādā gadījumā tu varēsi to sasniegt un zināsi, kad pats esi netaisns.

9. Visu svēto vārdā – runā tikai patiesību

Tad tev nebūs nepieciešama laba atmiņa.

10. Ja kāds tev "salauzis" sirdi, necenties atdarīt ar to pašu

11. Draugi – tā ir pati lielākā bagātība

Pietiekami ātri varēsi saprast, kas ir tavs īstais draugs. Viņš tevi uzcienās ar kādu "glāzīti" pēc tam, kad būsi sasniedzis savu pirmo triumfu un pirmo reizi piedzīvosi sakāvi.

12. Atver durvis sievietēm

Šis labas uzvedības noteikums nenoveco. Un neļauj sievietei vienai iet pa tumšu ielu, pat tad, ja tikko abi esat sastrīdējušies.

13. Īsts vīrietis vienmēr iet gar ceļa iekšējo malu

Viņš rīkojas tā, lai aizsargātu sievieti, bērnu vai sirmgalvi no garāmbraucošām automašīnām. Skan stulbi, bet tieši tā arī vajag rīkoties.

14. Esi labs dēls savai mātei

Tu pat nespēj iedomāties, cik daudz viņa darījusi, lai tu būtu tas, kas esi.

15. Nekad neļauj bailēm traucēt tev rīkoties pareizi

Dažreiz tev nāksies pastāvēt par savu viedokli, neraugoties uz apstākļiem.

16. Atceries, ka tu dzīvo pasaulē, kurā katram mobilajā tālrunī ir fotokamera

17. Mīli savu sievu vai draudzeni

Pat ja tu nemīli savu sievu vai draudzeni, nekrāp viņu – tev jāatrod cita izeja. Esi cienījams cilvēks.

18. Ja tavs bērns lūdz ar viņu paspēlēties, nekad nesaki: "Varbūt citu reizi"

Ja tu neatradīsi laiku bērnam, par to nožēlosi visu dzīvi

19. Atceries, ka bezbailīgu cilvēku nav

Tādēļ brīžos, kad tevi piemeklē bailes, tev jābruņojas ar pretestību tām. Tādos brīžos sakopo visu savu gribasspēku, lai pastāvētu uz to, kam tu tici un dēļ tiem, ko tu mīli.

20. Ieklausies savā sirdī

Seko sirdsbalsij. Nenožēlo, ja tā tevi aizvedīs ne tur, kur gribētos. Pat ja tā – tas ir labāk, nekā sevī neieklausīties.

Atceries, ka bērns, kas sēž pie televizora, viss nošmulējies ar šokolādi un mēģinādams uzzīmēt kucēnu, kādreiz izaugs par pieaugušu vīrieti. Un kad šī diena pienāks, mēs gribam, lai viņš būtu labs cilvēks.

Bet viss atkarīgs no mums, vecākiem. Mēs saviem dēliem varam teikt, kā labāk rīkoties, bet galu galā, viņi paši pieņems lēmumus, vadoties no principiem, pēc kādiem mēs dzīvojam, pēc kādiem mēs viņus audzinām kopš dzimšanas.

Ja tu aizdomājies, par kādu civēku viņš kādudien kļūs – tas ir brīnišķīgi, tas ir pareizi. Būt labam tēvam – nav viegls darbiņš, bet ja tev viss izdosies, pasaule jums būs pateicīga, tāpat kā tavs dēls. 

Uzraksti sabam dēlam vēstuli, pastāsti, kādam jābūt labam cilvēkam, bet pats galvenais – esi pats tāds. Ja tev tas izdosies, tad arī viņam viss sanāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!