Foto: stock.xchng
Daži vecāki portālam "Cālis.lv" pauž sašutumu par pārpildīto Bērnu Klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS), norādot, ka veselajiem vecākiem jāuzturas kopā ar citiem slimniekiem. Slimnīca norāda, ka tā nav pārpildīta, situāciju nevar uzskatīt par ārkārtēju, lai gan slimnieku ir daudz.

BKUS preses pārstāve Romēna Namniece apliecina, ka patlaban pacientu skaits ir lielāks, nekā tas bija pirms mēneša, jo šobrīd daudz bērnu slimo gan ar augšējo elpošanas ceļu saslimšanām, gan rota vīrusu, kā arī ir gripas slimnieki. Infekciju un ārējo elpošanas ceļu ārstēšanās nodaļas ir pilnas, taču tāpēc nevar uzskatīt, ka slimnīca ir pārpildīta. Jā, ir bijušas reizes, kad pacientu skaits ir tik liels, ka šos akūtos vīrusu un infekciju saslimšanas pacientus nākas izvietot pat ķirurģiskajā vai alerģiju nodaļās, taču pataban tā tas nav. Turklāt slimnīcai ir vēl viena infekciju nodaļa arī novietnē, kas atrodas Gaiļezerā.

Saistībā ar valstī noteikto gripas epidēmiju un pieaugošo augšējo elpošanas ceļu saslimšanu skaitu, arī BKUS ir noteikti viesu apmeklējumu ierobežojumi, aicinot ciemos nenākt brāļus, māsas, omītes un opīšus, bet pie bērna atļauts vienlaicīgi patstāvīgi uzturēties tikai vienam no vecākiem.

Iespējams, kāda mamma paudusi neapmierinātību par "sastrēgumiem", kas nereti veidojas Observatorijas jeb pacientu novērošanas nodaļā, pieļauj Romēna. Tā ir nodaļa, kurā mazo pacientu novēro dažas stundas un tad izlemj, vai bērns laižams mājās, vai ievietojams kādā no nodaļām. Piemēram, Neatliekamā medicīniskā palīdzība atvedusi mammu ar mazuli, kuram jau vairākas dienas ir augsta temperatūra, klepus, mēģināts jau iztikt ar ģimenes ārsta norādēm, bet labāk nepaliek. Tad mazo slimnieku izmeklē, uzliek sistēmu, un pēc pāris stundām pieņem lēmumu. Maksimālais laiks, ko šajā nodaļā bērns var pavadīt, ir 24 stundas. Jā, šajā nodaļā ir atvērtā tipa palātas, kurās ir aptuveni septiņas bērnu gultiņas, bet vecākiem ir pieejams mīksts, guļus stāvoklī atlaižams krēsls. Observatorijas nodaļā nav paredzēta ilga uzturēšanās, tādēļ vecākiem gultas nav, un arī pacientu plūsma ir mainīga. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!