Foto: Vida Press
Vairums cilvēku lielākos panākumus dzīvē gūst 30 līdz 40 gadu vecumā, taču tas nenozīmē, ka dzīves otrā dekāde jāpavada, vien plūstot pa straumi. Tieši šai laika periodā, pēc ekspertu teiktā, jāizveido nākotnes pamats, nodrošinot laimīgu un stabilu dzīvi. Šai sakarā piedāvājam lifehack.org apkopotos piemērus, kas ataino, kādus lēmumus jaunībā pieņēmuši cilvēki, kuriem dzīvē patiešām veicas.

Marta Stjuarte – izmēģini dažādas jomas


Foto: Reuters/Scanpix

Savas karjeras pirmsākumos Marta Stjuarte strādāja par modeli, pēc tam spēkus izmēģinot Volstrītā, lai gan konkrētajā laika periodā, kā atzīst Stjuarte, sievietes šai jomā bija retums.

Tieši atšķirīgā darba pieredze ļāva leģendārajai televīzijas raidījumu un grāmatu autorei kļūt par sievieti – ikonu, kuras padomi joprojām tiek citēti.

Opra Vinfrija – kļūda ir jauns sākums


Foto: Reuters/Scanpix

Tā vietā, lai turētos pie konkrētas darba vietas, leģendārā sarunu šovu vadītāja nomainīja dažādus amatus, strādājot dažādās pilsētās. Tieši plašā darba pieredze un spēja katru neveiksmi uztvert kā jaunu iespēju labākas nākotnes veidošanai Vinfrijai ļāva kļūt par leģendu.

Tims Allens – sasniedz zemāko punktu, lai nokļūtu virsotnē


Foto: All Over Press/©Touchstone Television/Courtesy Everett Colle

Nereti tieši zemākā dzīves punkta sasniegšana rada vajadzīgo motivāciju mainīt savu ikdienu, lai dzīvē sasniegtu ko vairāk. Tā notika arī ar populāro amerikāņu aktieri Timu Allenu, kurš jaunībā tika arestēts par narkotiku tirdzniecību un to glabāšanu. Piedzīvotais šoks un pazemojums Allenam lika izvērtēt savas dzīves prioritātes un saprast, kādu viņš vēlas redzēt savu nākotni.

Stīvs Džobss – izglītības nozīme jāizvērtē pašam


Foto: Reuters/Scanpix

Zīmola "Apple" radītājs Stīvs Džobss no augstskolas izstājās pēc pirmā tajā pavadītā semestra. "Lai gan biju nobijies par sava lēmuma pareizību, nevēlējos, lai vecāku krātā nauda manis izglītošanai tiek notriekta bezjēdzīgi. Tā nu es atteicos no priekšmetiem, kas mani neinteresē, lai iegūtu papildus zināšanas jomās, kurās redzēji sevi strādājam nākotnē," atklājis Džobss.

Hovards Šulcs - strādā tirdzniecībā


Foto: Vida Press

Lai gan tirdzniecības nozare ne vienmēr ir kārotākā joma, kurā vēlamies veidot karjeru, darba pieredze tajā ir nenovērtējams ieguldījums personības attīstībā. Pat strādājot par pārdevēju, tu apgūsi spēju atstāt nevainojamu pirmo iespaidu, iemācīsies pārliecināt citus par savu ideju vai viedokli, sapratīsi, kā pieņemt un sadzīvot ar atteikumu, lieki par to nepārdzīvojot, kā arī – kā sadarboties ar līdzcilvēkiem.

Spilgts piemērs šim apgalvojumam ir "Starbucks" vadītāja Hovarda Šulca dzīvesstāsts, kurš savu karjeru sāka kā pārdevējs.

Kondolīza Raisa – atrodi padomdevēju


Foto: Vida Press

Lai gūtu panākumus, ir nepieciešama iedvesma un motivācija, ko vislabāk sniedz spēcīgi un ar līdera spējām apveltīti cilvēki. Ja tavā dzīvē šādas personības nav, apsver iespējas, kur varētu to sastapt.

Tieši augstskolas pasniedzējs iedvesmoja Kondolīzu Raisu tiekties pretim saviem mērķiem, kā rezultātā Raisa kļuva par pirmo afroamerikāņu izcelsmes sievieti, kura strādāja ASV valsts sekretāres amatā.

Ričards Brensons – nebaidies strādāt 24 stundas diennaktī


Foto: AFP/Scanpix

Kā atzinis Brensons, sava biznesa dibināšana ir nemitīgs stress, darbs septiņas dienas nedēļā un divdesmit četras stundas diennaktī, ko nereti pavada arī gluži likumsakarīga attiecību un pat ģimenes iziršana. Taču šajā notikumu virpulī ir jāiemācās izdzīvot, un, ja tas izdosies, neizpaliks arī panākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!