Foto: F64
Pirmdien, 2.februārī, Lejasciema vidusskolas 9. klases skolēniem bija īpaša mācību stunda - sociālās zinības pasniedza Vides filmu studijas režisors Uģis Olte, kura mācību stundas nosaukums bija "Drosme sasniegt savus mērķus".

"16 gadu vecumā parasti liekas "es visu varu", un tas ir diezgan pareizs uzskats," - tas ir tikai viens no Uģa Oltes domugraudiem, kurš izskanēja sociālo zinību stundas laikā. Viena no galvenajām atziņām, ko režisors centās skolēniem pavēstīt – lai dzīvē veiksmīgāk tiktu uz priekšu, skolas solā ir jāmācās ne tikai domāt, bet arī just dzīvi ikdienā. Šo spēju gan ir gūti iemācīties no kāda skolotāja, tas jāmācās pašam, turot vaļā acis un ausis un paļaujoties uz pirmajām sajūtām.

Sociālo zinību stundu Olte iesāka, parādot skolēniem vienu no saviem veidotajiem video un aicināja pastāstīt, ko viņi sajuta, to skatoties. Vēlāk visa klase pārgāja pie prakstiskiem uzdevumiem, kas ļāva trenēt savu "justspēju", veidojot Lejasciema tēlu un nelielu kopējo stāstu par to, portālam "Delfi" vēsta "Iespējamās misijas" akcijas "Iedvesmo mācīties!" rīkotāji.

Skolēni interesanto, radošo un aizraujošo mācību stundu vērtējuši atzinīgi, izsakot pateicību viesskolotājam par to, ka viņš mērojis tik garu ceļu, lai veltītu viņiem šo stundu, kura esot likusies daudz par īsu.

Lejasciema vidusskolas "Iespējamās misijas" skolotāja Rūta Misāne uzsver, ka ir ļoti svarīgi, lai šādas stundas notiktu arī mazās lauku skolās, un skolēni tās ļoti augstu vērtē.

Jau vēstīts, ka no 2. līdz 6.februārim visā Latvijā norisināsies "Iespējamās misijas" akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros vairāk nekā 20 atzītākie savas jomas profesionāļi, tostarp arī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, dosies uz kādu no Latvijas skolām, lai tur iejustos skolotāja godā. Skolēniem šī ir lieliska iespēja mācīties no dažādu jomu profesionāļu pieredzes un izprast teorētisko zināšanu praktisko pielietojumu darba vidē.

Paralēli akcijai, līdz 3. martam turpinās pietikšanās izglītības programmai Iespējamā misija, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri vēlas kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, ietekmēt sabiedrības nākotni un vienlaikus sekmēt personīgās karjeras izaugsmi.

Vairāk informācijas par pieteikšanos šeit: http://piesakies.iespejamamisija.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!