Foto: F64

Dobeles valsts ģimnāzijā pirmdien, 2.februārī, viesojās "Swedbank" valdes loceklis Reinis Rubenis, kurš "Iespējamās misijas" akcijas “Iedvesmo mācīties!” ietvaros 11.klases skolēniem vadīja mācībstundu par to, kādas prasmes nepieciešamas 21. gadsimta cilvēkam, kā arī par Latvijas ģeopolitisko, ekonomisko situāciju. Viena no mācību stundas vadlīnijām bija Rubeņa citāts "Mēs esam autori savai dzīvei", portālam "Delfi" vēsta "Iespējamās misijas" pārstāve Lauma Tuča.

"Swedbank" valdes loceklis dalījās ar skolēniem savā mācību un darba pieredzē. Banku eksperta saruna ar skolēniem bija ārkārtīgi iedvesmojoša, viesskolotājs uzvēra, ka mēs katrs pats esam atbildīgi par to, kādu dzīvi sev veidojam, un mums ir jābūt dinamiskiem un gataviem uz pārmaiņām. Protams, neizpalika arī interesantas sarunas par jaunākajām ģeopolitiskajām tendencēm ekonomikā, esošās ekonomiskās situācijas analīze un iespējamie nākotnes pavērsieni šajā jomā, norāda Lauma Tuča.

Kā zināms, no 2. līdz 6.februārim visā Latvijā norisinās "Iespējamās misijas" akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros vairāk nekā 20 atzītākie savas jomas profesionāļi, tostarp arī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, dodas uz kādu no Latvijas skolām, lai tur iejustos skolotāja godā. Skolēniem šī ir lieliska iespēja mācīties no dažādu jomu profesionāļu pieredzes un izprast teorētisko zināšanu praktisko pielietojumu darba vidē.

Paralēli akcijai, līdz 3.martam turpinās pietikšanās izglītības programmai Iespējamā misija, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri vēlas kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, ietekmēt sabiedrības nākotni un vienlaikus sekmēt personīgās karjeras izaugsmi.

Vairāk informācijas par pieteikšanos šeit: http://piesakies.iespejamamisija.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!