Foto: F64

Pirmdien, 2.februārī, "Iespējamās misijas" akcijas "Iedvesmo mācīties!" ietvaros Rīgas Doma kora skolas 8.klases skolēniem latviešu valodas stundu ar nosaukumu "Valodas lietojums: "Kā" un "nekā" nevietā saceļ ausīs vētru!" vadīja žurnālists Jānis Geste.

Skolēni stundu sāka ar praktisku ritmisko vingrinājumu, kura mērķis bija meklējot asociācijas pārbaudīt savu vārdu krājumu. Vēlāk skolēni apliecināja savas zināšanas, pareizi atbildot uz viesskolotāja uzdotajiem jautājumiem un veiksmīgi orientējoties izdalītajā materiālā par tipiskākajām kļūdām valodas lietojumā. Stundas gaitā Jānis Geste ar stāstiem no savas darba pieredzes iedvesmoja jauniešus domāt par savu valodu ikdienā, sakot: "Ceru, ka būsiet tie, kas, tvītojot, burziņos esot un taisot pašīšus, domāsiet, lai valoda būtu latviskāka." Skolotājs uzdeva arī mājasdarbu skolēniem, liekot vakarā skatīties ziņas un saskaitīt, cik reizes tiks pateikts absurdais vārdu savienojums "vairāk kā", pēc stundas portālam "Delfi" stāstīja "Iespējamās misijas" pārstāve Lauma Tuča, piebilstot, ka skolēni uzteica Jāņa Gestes cilvēcisko pozitīvismu un priecājās par interesantu, jautru un arī vērtīgu stundu, kura motivē izkopt savu valodu arī ikdienā.

"Iedvesmojošā Jāņa Gestes stunda nepalika bez sekām - jau vakar viņam pieteicās vairākas ēnas, kuras ar žurnālistu atkal tiksies 11.februārī," stāsta Tuča.

Stundas citāts no žurnālista Jāņa Gestes: "Lasīt vairāk, skatīties plašāk, ieraudzīt apvāršņus!"

No 2. līdz 6.februārim visā Latvijā norisinās "Iespējamās misijas" akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros vairāk nekā 20 atzītākie savas jomas profesionāļi, tostarp arī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, dodas uz kādu no Latvijas skolām, lai tur iejustos skolotāja godā. Skolēniem šī ir lieliska iespēja mācīties no dažādu jomu profesionāļu pieredzes un izprast teorētisko zināšanu praktisko pielietojumu darba vidē.

Paralēli akcijai, līdz 3.martam turpinās pietikšanās izglītības programmai Iespējamā misija, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri vēlas kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, ietekmēt sabiedrības nākotni un vienlaikus sekmēt personīgās karjeras izaugsmi.

Vairāk informācijas par pieteikšanos šeit: http://piesakies.iespejamamisija.lv

"Iespējamā misija" ir 2008.gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās dibinātāji – "Swedbank", "Lattelecom", "Ideju partneru fonds" – un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam skolā labākos augstskolu absolventus un palīdz viņiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!