ūdens glāze dzert
Foto: Shutterstock
Par ūdens svarīgo lomu veselīga organisma uzturēšanā runāts daudz un bieži. Lai gan viedokļi par to, cik daudz ūdens ikdienā īsti ir jāizdzer, mēdz atšķirties, vairums no mums tomēr apzinīgi cenšas dienas gaitā uzņemt vismaz 1,5 līdz 2 litrus šķidruma. Taču šai sakarā uzmanība jāpievērš vēl dažiem faktoriem, par ko ir informēts vien retais – ūdens sārmainībai un mineralizācijas pakāpei, kam ir tikpat liela nozīme vesela organisma uzturēšanā.

Kā stāsta nozares profesionāļi, pH līmenim mūsu asinīs jābūt amplitūdā virs 7,35. Ja tas būs zemāks, organisma vide būs pārlieku skāba, kā rezultātā, kā apgalvo pētnieki un mediķi, var rasties virkne hronisku slimību, tai skaitā - arī ļaundabīgi audzēji, ja sārmu trūkums ķermenī valdīs ilgtermiņā.

Šai sakarā ir vērts pievērst uzmanību tam, cik skābs vai sārmains ir mūsu uzturs. Kamēr ēdienkartes pH līmeņa kontrolēšana ir samērā sarežģīts process, ūdens skābuma vai sārmainības noteikšana vedas krietni vienkāršāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!