Droši vien nav tādas meitenes, sievietes, kas būtu apmierināta ar savām krūtīm un to izmēru. Īpaši jaunās meitenes cenšas iegūt pēc iespējas lielākas krūtis, bet tās nez kāpēc neaug. Tādēļ mēģināsim tikt skaidrībā, līdz cik gadiem krūtis aug un kas šo procesu ietekmē. Portāls lady.tochka.net arī sniedz padomus, kas jādara krūšu skaistuma saglabāšanai.

Daži fakti

Zinātne laikam nekad nesniegs skaidru atbildi uz šo jautājumu, taču daži secinājumi par šo procesu ir izdarīti.

- Ģenētika. Krūšu forma un izmērs un arī daudzi citi fiziskie parametri ir tieši saistīti ar ģenētiku. Paskaties uz savu mammu, tantēm, vecmāmiņu: viņu ķermeņa uzbūve var sniegt tev priekšstatu, kāda tu varētu izskatīties divdesmit, trīsdesmit gados. Pavaicā viņām, kad viņu krūtis beigušas augt.

- Tāpat krūšu augšanas procesu ietekmē hormoni un menstruālais cikls. Kad hormonālais līdzsvars ir normas robežās, estrogēni izstrādājas pietiekamā daudzumā, tad arī tavs ķermenis veidojas sievišķīgāks. Vai tu atceries, cik gados tev sākās menstruācijas? Pieliec savam vecumam klāt trī gadus – tas arī būs laiks, kad tavas krūtis būs pilnībā izveidojušās. Taču grūtniecība, dzemdības un zīdīšana tāpat ieviesīs korekcijas tavai krūšu formai un izmēram.

- Citi faktori, - tādi kā nacionalitāte, organisma fiziskais stāvoklis, dzīvesvieta, uzturs, svars. Piemēram, pieradīts, ka dienvidu un austrumu zemēs dzīvojošas sievietes daudz ātrāk kļūst pieaugušas nekā ziemeļos un rietumos dzīvojošās. Un līdz ar to arī viņu krūtis izaug daudz ātrāk. Bet vēl – arī pareizi un veselīgi ēdot, ķermenis attīstās daudz ātrāk.

- Fiziskās aktivitātes. Ja tev ir mazkustīgs dzīvsveids, tad krūtis attīstās lēnām. Un otrādi.

Kā palielināt krūšu apjomu?

Līdz kādam vecumam aug krūtis, esam noskaidrojuši, tagad nedaudz aplūkosim, kā var palielināt krūšu apjomu bez plastiskās ķirurģijas manipulācijām. Mūsdienās ir izstrādāta virkne speciālu vingrojumu, kas palīdz nostiprināt krūšu muskulatūru. Ir arī vingrojumi, kas palīdz uzlabot krūšu formu, atgriezt to tvirtumu. Tāpat krūšu izskatu var ietekmēt, pārskatot savu ēdienkarti. Iekļauj tajā produktus, kas bagāti ar labajiem taukiem un olbaltumvielām, kā arī palieto vitamīnus. Vairāk ēd kāpostus, burkānus un pupas. Un vēl – šī mērķā sasniegšanai ļoti noderīgas ir masāžas un regulāra intīmā dzīve.

Lai saglabātu krūšu skaistumu un elastību:

- Tev regulāri jāizmanto kontrastduša, kuras laikā masē krūtis ar apļveida kustībām aptuveni piecas minūtes;

- Atspiedies no sienas, virzoties prom no sienas ar ķermeņa augšdaļu aptuveni par 30 centimetriem;

- Saliec kopā plaukstas kā lūgšanā un ar spēku spied tās vienu pie otras.

- Izmanto kvalitatīvus gēlus un krēmus krūšu zonai. Tos uzklāt uz krūtīm, veicot apļveida kustības. Reizi nedēļā ieteicams pīlings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!