Foto: Shutterstock
Tiecoties pretim panākumiem, mēs nereti aizmirstam, ka patiesībā JAU esam veiksminieki – atliek vien noticēt pašu spēkiem, un viss izdosies! Tiesa, šī spēja noticēt sev parasti arī izrādās visgrūtākā plāna sastāvdaļa. Šai sakarā, lai sniegtu nelielu iedvesmas devu un motivāciju, piedāvājam lifehack.org apkopotās pazīmes, kas liecina – tev JAU veicas!

Tev ir dots laiks


Foto: Shutterstock

Vairums cilvēku kā izplatītāko attaisnojumu vēlmes trūkumam uzsākt savu biznesu min ierobežoto laiku pēc darba dienas beigām. Taču šai sakarā ir jājautā – kam tad dienas noslēgumā ir laiks? Vai ikvakara televīzijas pārraidei un dīvānam? Nereti mēs pat neapzināmies, ka esam kļuvuši paši par sava slinkuma un komforta vergiem.

Maini savu ikdienu, pieceļoties kaut 15 minūtes agrāk, lielveikalu apmeklēšanas vietā iepērkoties internetā, mazāk laika pavadot pie TV, bet vairāk – lasot avīzi, atrodot brīvu brīdi ceļā no darba uz mājām, lai lasītu izglītojošu literatūru. Iespējas ir vienmēr – atliek vien iemācīties un gribēt (!) saplānot savu laiku!

Tev ir iespēja mācīties


Foto: Shutterstock

Diemžēl vien retais cilvēks spēj mācīties visu mūžu, nezaudējot savu zinātkāri pēc augstākās izglītības iegūšanas. Ja tevi jaunu prasmju apgūšana interesē pat tad, ja izlaidums bijis jau samērā senā pagātnē, vari ar sevi palepoties. Taču, ja tā nav, tev ir iespēja to mainīt kaut tūlīt – piemēram, sākot biežāk lasīt grāmatas un atsvaidzinot svešvalodu zināšanas. Ar laiku tavas alkas pēc jaunām prasmēm tikai palielināsies!

Cik liela nozīme ir naudai?


Foto: Shutterstock

Kā otrs biežākais paša neizdarības attaisnojums pēc laika trūkuma tiek minēti nepietiekami naudas līdzekļi. Taču, ja tā padomā – kurš gan vēlēsies investēt savus līdzekļus nepazīstama cilvēka iecerēs, turklāt, ja nav reālu pierādījumu idejas autora profesionalitātei? Pilnveido sevi, papildini esošās zināšanas, veido noderīgu kontaktu loku un paplašini redzesloku – tas radīs tevī spēju aizraut līdzcilvēkus ar saviem plāniem. Tieši šī prasme patiesībā ir krietni vērtīgāka par naudu!

Tu dzīvo pasaulē, kas nemitīgi attīstās


Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka pastāvēs tas, kas mainīsies, un, par laimi, tieši mūsdienu pasaule un sabiedrība, izvērtējot to ilgākā laika griezumā, ir visatvērtākā inovatīvām idejām un pat pārdrošiem plāniem. Nebaidies riskēt un izmanto šo laikmeta iezīmi savā labā, lai radītu ko nebijušu un, tai pat laikā, cilvēkiem derīgu!

Tev ir iespēja lasīt šos ieteikumus


Noderīga informācija, iedvesmojoši cilvēki un visi nepieciešami instrumenti mūsu karjeras attīstībai patiesībā ir tepat līdzās! Viss atkarīgs vien no pašu plāniem, uzņēmības, zināšanām, spējām un drosmes! Tev jau sen ir dota zaļā gaisma. Izmanto to!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!