Iznākusi kultūras žurnālista, rakstnieka un literatūrzinātnieka Arno Jundzes Romāns "Kristofers un Ēnu ordenis".

Romāns sarakstīts šobrīd pasaulē ļoti populārajā fantastikas žanrā, taču tā nav fantastika, kurai nebūtu nekāda sakara ar realitāti. Romāna varonis - četrpadsmitgadīgais Kristofers dzīvo mūsdienu Rīgā un ikdienā saskaras ar dažādām katram latviešu lasītājam – arī jaunajam – pazīstamām problēmām: pieticīgiem sadzīves apstākļiem mājās, skolasbiedru apsmieklu, nepilnas ģimenes radītajām problēmām. Tieši tāpēc Kristofers ir zēns, ar kuru sevi asociēt varēs daudzi jaunie Latvijas lasītāji, jo vide, kurā varonis dzīvo, ir atpazīstama un reālistiski attēlota. Taču Kristofera dzīvē pēkšņi parādās neparastais un pārdabiskais: par viņu sāk interesēties dīvainas organizācijas – Ēnu ordeņa – dalībnieki, viņu negaidot iesaista bīstamos un neticamos piedzīvojumos, un izrādās, ka Kristofers nebūt nav tas parastais, neievērojamais zēns, par kādu viņš līdz šim ir sevi uzskatījis...

"Kristofers un Ēnu ordenis" veicinās gan lasītāja interesi par Rīgas vēsturi – jo daļa piedzīvojumu risinās vēsturiskajās Vecrīgas ēkās un ir saistīta ar to noslēpumiem apvītās pagātnes mīklu atminēšanu – gan interesi par ceļojumiem, jo daļa darbības risinās Parīzē un Romā, uzskata autors.

Jundze savu teoriju par to, kādā veidā būtu iespējami romānā aprakstītie notikumi, balstījis angļu fiziķa un kosmologa Stīvena Hokinga teorijās, līdz ar to gan jauniem, gan ne tik jauniem lasītājiem varētu būt saistoši izsekot rakstnieka domu gaitai arī no zinātnes skatpunkta.

Romāna "Kristofers un Ēnu ordenis" atvēršanas svētki notiks Ķīpsalas grāmatu izstādē Grāmatniecības ģildes stendā 28.februārī plkst.14. Grāmata izdota apgādā "Zvaigzne ABC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!