Foto: F64

5. februārī "Iespējamās misijas" akcijas "Iedvesmo mācīties!" ietvaros pie Dobeles Valsts ģimnāzijas 12. klases skolēniem viesojās "Expo" bankas valdes priekšsēdētājs Ilja Mitelmans. Viesskolotāja mācību stundas nosaukums bija "Izglītības nozīme mūsdienās", portālam "Delfi" vēsta akcijas rīkotāji.

Visas stundas laikā starp skolēniem un viesskolotāju risinājās aktīvas diskusijas par to, kurš ir atbildīgs par mūsu dzīves sasniegumiem - protams, ka mēs paši, atzina skolēni. Vieslektors uzsvēra, ka ne vienmēr vajag iet pret straumi un pret noteikumiem, nereti dzīves piedāvātie noteikumi ir kā vadlīnijas ceļā uz mērķi. Tāpat svarīgi ir mācēt priecāties par sīkumiem, lai nepalaistu garām tik daudz skaistu mirkļu.

Stundas noslēgumā viesis atsaucās uz Stīvu Džobsu un novēlēja jauniešiem "palikt izsalkušiem un naiviem" (Steve Jobs: Stay Hungry. Stay Foolish), lai nezaudētu zinātkāri un vēlmi izprast pasaulē notiekošo.

Gan skolēni, gan viesskolotājs atzina, ka šī ir bijusi abpusēji ļoti iedvesmojoša un motivējoša mācību stunda. Skolēnu atbildes uz Expo bankas valdes priekšsēdētāja uzdoto jautājumu "Ko vēlaties sasniegt savā dzīvē?" esot ļāvušas atgūt viņa ticību cilvēcei.

No 2. līdz 6.februārim visā Latvijā norisinās "Iespējamās misijas" akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros vairāk nekā 20 atzītākie savas jomas profesionāļi, tostarp arī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, dodas uz kādu no Latvijas skolām, lai tur iejustos skolotāja godā. Skolēniem šī ir lieliska iespēja mācīties no dažādu jomu profesionāļu pieredzes un izprast teorētisko zināšanu praktisko pielietojumu darba vidē.

Paralēli akcijai, līdz 3.martam turpinās pietikšanās izglītības programmai Iespējamā misija, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri vēlas kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, ietekmēt sabiedrības nākotni un vienlaikus sekmēt personīgās karjeras izaugsmi.

Vairāk informācijas par pieteikšanos šeit: http://piesakies.iespejamamisija.lv

"Iespējamā misija" ir 2008.gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās dibinātāji – "Swedbank", "Lattelecom", "Ideju partneru fonds" – un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam skolā labākos augstskolu absolventus un palīdz viņiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!