Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad tu paliec viens pret vienu ar nepieciešamību būt labam vecākam, zinot, ka tev neviens nepalīdzēs, tu vari nobīties. Tomēr ar laiku viss kļūs vienkāršāk. Redzēsi, ka visu varēsi izdarīt viens. Ko saka mammas un tēti, kuri palikuši bez partnetra atbalsta un audzina bērnus vieni? Par to stāsta portāls letidor.ru

1. Izskatās, ka tieši tagad – pēc šķiršanās – viss kļuvis daudz vienkāršāks. Tagad tava uzmanība netiek dalīta starp bērnu un partneri. Tagad esi tikai un bērns, vairāk neviena. Daudzējādā ziņā tā ir vienkāršāk.

2. Lūgt palīdzību – tas ir normāli. Un noteikti jāiemācās pieņemt palīdzību.

3. Tagad atvaļinājuma laiks tev būs daudz grūtāks nekā iepriekš. Vienkārši tāpēc, ka tev apkārt vienmēr būs ģimenes, kurās ir abi vecāki. Jā, tev var nebūt jautri, saule spīdēs spoži, bet kādā brīdī tev dvēsele sāpēs. Taču nav vērts lieki iespringt uz to. Vienkārši ir jānogaida, kad šīs, ne visai patīkamās, sajūtas pakāpeniski pazudīs.

4. Jā, ir sarežģīti būt vecākam. Sarežģīti gan emocionāli, gan fiziski. Tas ir nogurdinoši pat tad, ja tev ir kāds blakus, kas sniedz palīdzīgu roku. Vienlaikus jāatceras, ka nedrīkst būt par to ideālo vecāku, par ko sapņoji bērnībā. Nebaidies raudāt, nebaidies bēdāties un skumt. Tās ir tavas emocijas, un ar laiku tās pāries.

5. Necenties izdomāt attaisnojumu tam, ka bērnam ir divi vecāki, bet viņš redz tikai vienu.

6. Lūk, kas ir pa īstam grūti – no jauna „nokārtot” savu personīgo dzīvi, jo tagad jūs nemitīgi domājat par diviem. Un tagad ik reizi, kad nakti neesat mājās, tas ir vēl sarežģītāk nekā 18 gadu vecumā.

7. Lai cik nepatīkami un biedējoši tev nebija pārtraukt attiecības, tas tomēr ir labāk, nekā dzīvot nokaitētā atmosfērā un ar regulāriem skandāliem. Tas ir labāk gan tev, gan bērnam. Un ar katru dienu viss kļūs vienkāršāk. Kādudien tu pamodīsies un sapratīsi, ka pirms tam biji vientuļais vecāks, bet tagad kļuvi vienkārši par vecāku. Un tās ir ne ar ko nesamērojamas jūtas.

8. Meklējot savas jaunās lomas līdzsvaru, tu vari patērēt diezgan daudz laika. Jā, noteikumi ir mainījušies, bet tev jāiemācās no jauna tikt galā ar daudzajiem pienākumiem.

9. Tici, ka tu visu varēsi izdarīt un pilnīgi patstāvīgi.

10. Neviens tev iepriekš nepateiks, kā bērni reaģēs uz vecāku šķiršanos.

11. Neviens vientuļajai mammai nepasaka, ka tieši viņai savs dēlēns būs jāiemāca čurāt stāvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!