Foto: stock.xchng
Lai palielinātu ietekmi bērnu interešu aizsardzības jautājumu risināšanā, vairākas Latvijā jau zināmas nevalstiskās organizācijas ir apvienojušās un nodibinājušas jaunu "jumta" organizāciju - Latvijas Bērnu labklājības tīkls.

Organizācijā jau iesaistījusies Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija, Centrs "Dardedze", Latvijas Bērnu fonds, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija u.c. Latvijas Bērnu labklājības tīkla mērķis ir veicināt bērnu tiesību un vajadzību nodrošināšanu, īpašu uzmanību pievēršot sadarbības veidošanai starp profesionāļiem un politikas veidotājiem jomās, kas ir nozīmīgas ikviena bērna attīstībā.

ANO Bērnu fonda (UNICEF) pētnieki ziņojumā par bērnu labklājību pārtikušās valstīs (2013) uzsver, ka "bērnu labklājības līmenis nav tieši saistīts ar valsts ekonomisko stāvokli un ienākumu līmeni." Bērnu labklājības līmenis ir atkarīgs no sabiedriskās domas un valsts politikas mijiedarbības. Tas nozīmē, ka sabiedrības ieinteresētība un aktīva rīcība ir nozīmīga bērniem un ģimenēm draudzīgu lēmumu pieņemšanai izglītības, veselības, sociālajā un ekonomikas jomās, norāda Latvijas SOS bērnu ciematu Programmu attīstības vadītāja Linda Zīverte.

Viņa sola, ka jaunā organizācija aktīvi iesaistīsies sabiedriskās domas un politikas veidošanā, aicinot ikvienu citu organizāciju pievienoties jaunajam tīklam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!