Foto: F64

6. februārī "Iespējamās misijas" akcijas "Iedvesmo mācīties!" ietvaros pie Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma skolēniem viesojās modes speciāliste un grāmatžurnāla "Benji Knewman" galvenā redaktore Agnese Kleina, atbildot uz jautājumu "Cik svarīgs ir KĀPĒC?".

Agnese Kleina stundu uzsāka ar video stāstu par cilvēku vēlmi vairāk nekā 100 gadus atpakaļ radīt aparātus, kas dotu iespēju cilvēkiem lidot, un KĀPĒC konkrētie cilvēki vēlējās būt pirmie, kas to izdara. Kāds to darīja, lai kļūtu slavens un bagāts, tomēr mērķi sasniedza tie, kas patiesi vēlējas lidot, un palīdzēt lidošanu iemācīt citiem. Agnese saka, ka mūsdienās mēs vēlamies lidot katru dienu, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Viņa papildināja stāstījumu ar nelielu teorētisku pamatojumu un iepazīstināja klasi ar Simon Sinek Zelta apļa (Golden circle) teoriju un pamatoja jautājuma "Kāpēc?" nozīmi ikdienā.

Redaktora darbā Agnesei visaizraujošāk šķiet būt pirmajai, kura lasa tikko iesūtīto materiālu, taču arī uzsvēra, ka "strādāt sev, nozīmē darīt visu".

Stundas beigās viesskolotāja novēlēja topošajām dizainerēm vienmēr sākt ar jautājumu "Kāpēc?".

Skolnieces pēc mācību stundas atzina, ka Agnese Kleina ir iedvesmojusi uzdot sev pamatjautājumu "Kāpēc?", lai izprastu lietu un darbību jēgu. Viņas saka paldies Agnesei par pozitīvām emocijām un jauniegūtajām atziņām

Stundas citāts no Agnese Kleinas: "Pasaule ir pilna ar lietām & cilvēkiem, kas komunicē tikai ar savu čaulu. Pārsteidz pasauli, pastāsti par savu saturu!"

No 2. līdz 6.februārim visā Latvijā norisinās "Iespējamās misijas" akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros vairāk nekā 20 atzītākie savas jomas profesionāļi, tostarp arī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, dodas uz kādu no Latvijas skolām, lai tur iejustos skolotāja godā. Skolēniem šī ir lieliska iespēja mācīties no dažādu jomu profesionāļu pieredzes un izprast teorētisko zināšanu praktisko pielietojumu darba vidē.

Paralēli akcijai, līdz 3.martam turpinās pietikšanās izglītības programmai Iespējamā misija, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri vēlas kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, ietekmēt sabiedrības nākotni un vienlaikus sekmēt personīgās karjeras izaugsmi.

Vairāk informācijas par pieteikšanos šeit: http://piesakies.iespejamamisija.lv

"Iespējamā misija" ir 2008.gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās dibinātāji – "Swedbank", "Lattelecom", "Ideju partneru fonds" – un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam skolā labākos augstskolu absolventus un palīdz viņiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!