Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija ir sākusi administratīvo lietvedību par iespējamo emocionālo un fizisko vardarbību pret 2000.gadā dzimušu Suntažu internātpamatskolas-rehabilitācijas centra skolnieci.

Konkrētais gadījums noticis 2. un arī 3.februārī, proti, mācību iestādes teritorijā un vēlāk pie vietējās autobusu pieturas minētā skolniece jeb cietusī pēc izkāpšanas no autobusa tikusi pakļauta vardarbībai – sitieni, grūdieni, raušana aiz matiem, mešana ar pikām pa galvu u.tml.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne uzskata, ka ar dažādiem preventīviem pasākumiem ir iespējams novērst šādus gadījumus, taču šoreiz viss aizritējis līdz kulminācijai, nu arī iesaistoties policijai.

"Neraugoties uz 14 gadu vecumu, skolniece nav varējusi sevi aizstāvēt. Uz meitenes "rēķina" atsevišķi skolas biedri, acīmredzot, vēlējušies pašapliecināties, atrodot vājo posmu." Te arī nostrādājis tā saucamais "bara instinkts", bet, kā norāda Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece, iniciators parasti ir viens cilvēks. Un konkrētas negatīvas darbības biežāk tiekot veiktas jau ārpus mācību iestādes teritorijas – tālāk no skolas pedagogu acīm.

Ņemot vērā, ka tiks diezgan nopietni izskatīta audzēkņu uzvedība, šajā lietā iesaistītajiem ir izskaidrotas tiesības un pienākumi, stāsta Meikšāne. "Šajā situācijā pret vismaz diviem skolēniem būs administratīvā lietvedība par huligānisma faktu un, iespējams, par miesas bojājumu nodarīšanas faktu."

Vaininieki esot izrādījuši nežēlību, cinismu, visatļautību, ņirgāšanos un pārliecību, ka paveiktais paliks bez sekām, bez jebkādām sankcijām pret viņiem pašiem. Beidzamais no uzskaitītajiem aspektiem gan izrādījies pavisam aplams, un pārrunu laikā ar policiju skolēni pauduši solījumus par šādu gadījumu neatkārtošanos. Kā piebilda Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece, pretējā gadījumā jau tiks uzsākts kriminālprocess, kas paredz pavisam citas sankcijas.

Šobrīd skola ir bez direktora, jo uz Ogres novada pašvaldības izsludināto konkursu līdz 2.februārim nav pieteicies neviens pretendents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!