Foto: PantherMedia/Scanpix
Vīrieši meklē sievietes ideālu, sievietes – vīrieša. Un, lai arī sievietes ir dažādas un viņu gaumes tāpat, kopsaucēju ir iespējams atrast. Tomēr vienmēr vajag atcerēties teicienu – ja cilvēku mīl, ar viņu var sadzīvot arī tad, ja viņš nav ideāls, bet, ja nemīl, arī ar ideālu nevar sadzīvot.

Izskats

Lai gan, atšķirībā no vīriešiem, sievietes, domājot par savu ideālo, vispirms min vīrieša raksturu un īpašības, arī ideālā vīrieša izskatam ir nozīme. Visbiežāk sievietēm patīk vīrieši tumšiem matiem, jo viņi izskatās nobriedušāki un uzticamāki. Acu krāsai nav tik lielas nozīmes, bet, tā kā latvietēm visbiežāk ir pelēka vai pelēkzila acu krāsa, viņas piesaista vīrieši ar brūnām, tumšām acīm, atzīst attiecību jomas speciālisti.

Protams, arī fiziskā forma ir svarīga, jo nenoliedzami uz vīrieti, kurš uztur sevi formā, ir patīkami skatīties. Turklāt var rēķināties, ka viņš nevaimanās, ja sieviete kādreiz būs jāpārnes pār septiņiem tiltiem. Turklāt, ja vīrietim ir alus vēderiņš, tas liecina par vīrieša pārlieku lielo kāri uz alkoholu, kas nenoliedzami ir brīdinājuma signāls sievietei.

Raksturs un īpašības

Runājot par alkoholu, saka, ka sievietēm nepatīk, ja vīrietis dzer. Tomēr daļa sieviešu atzīst – ja vīrietis vispār nedzer, arī ir jocīgi, jo tas nozīmē, ka viņš ir tik atkarīgs no alkohola, ka neatļaujas iedzert pat mutīti, lai nepaslīdētu kāja. Par smēķēšanu – protams, ja sieviete smēķē, viņu netraucē, ka viņas ideālais vīrietis to dara. Tomēr lielāka daļa saka, ka ir ideāli, ja vīrietis nesmēķē.

Sievietēm svarīgākais ir just, ka vīrietis ir vīrietis un viņš spēj uzņemties atbildību par ģimeni. Viņš ir ģimenes galva, kurš spēj gan pieņemt atbildīgus lēmumus, gan arī nopelnīt nepieciešamo naudu. Ir patīkami, ka vīrietis labi pelna un zina, kā naudu nopelnīt, lai krīzes situācijā rastu risinājumu.

Sieviete arī priecājas, ja vīrietis ne tikai prot nopelnīt naudu, bet prot arī naglu sienā iedzīt un kādreiz labprāt palīdz veikt mājas soli, nevis strikti nodala – tas ir tas, ko darīšu es, un to darīsi tikai tu. Sievietei patīk, ja vīrietis pieņem sievietes izvēli un viņas vaļaspriekus, nevis ir greizsirdīgs pat uz blakus esošo sētas stabu.

Jebkurai sievietei ir patīkami, ka, izejot ar vīrieti sabiedrībā, viņa var priecāties par viņa neuzbāzīgo un patīkamo humora izjūtu, par to, ka viņš nav uz mutes kritis un var runāt par dažādām tēmām, un labprāt apmeklē ne tikai klubus, bet arī izstādes un kultūras pasākumus. Nenoliedzami, sievietēm ļoti patīk, ja vīrietis māk un grib dejot, nevis savu talantu tur zem sveces. Ir arī patīkami, ka ne tikai sabiedrībā, bet arī mājās vīrietis ir uzmanīgs pret savu sievieti, saprot, ko viņa vēlas, un zina, ka viņai ir svarīgi arī parunāties, nevis tikai uzklausīt.

Romantisks vīrietis mūsdienās ir plašs jēdziens. Ne visām sievietēm patīk sēdēt pie jūras smiltīs un vērot saulrietu vai vakariņot sveču gaismā. Katrai patīk sev atbilstošs romantisks vīrietis – vienai patīk tāds, kurš jūsmo par saulrietiem un sveču gaismu, citai tāds, kurš ar motociklu brauc lielā ātrumā, neaizmirstot par savu sievieti.

Vīrietim par labu nāk arī tas, ka viņš konfliktus risina civilizēti, nevis kā risinājumu izmanto spēku. Citādāk var likties, ka strīda gadījumā ar sievieti viņš arī izmantos spēku.

Nevar noliegt, ka arī sievietēm sekss ir svarīgs. Ideāls vīrietis ir tāds, kurš seksa laikā domā ne tikai par sevi, bet arī par savu mīļoto. Katram ir pieņemami savi seksa veidi, tāpēc ir svarīgi atrast atbilstošu partneri. Tomēr nevienai sievietei nepatiks, ja vīrietis seksa laikā domās tikai par sevi. Un, jā, lai arī skaidrs, ka dzīvs vīrietis labprāt atskatās uz citām sievietēm, laišana pa kreisi nav pieļaujama.

Sievietes gan smej, ka, gaidot savu ideālu, var arī novecot, bet viss atkarīgs no tā, kas katrai ir ideāls. Sievietei ir svarīgi labi justies ne tikai vienai, bet arī kopā ar savu vīrieti, kurš spēj sniegt labsajūtu. Vienmēr, kad šķiet, ka, runājot par ideālo vīrieti, kļūst jau šķebinoši saldi, jāatceras – ikvienai dzīvē gribas ne tikai saldo kūciņu, bet arī kādu pipariņu. Un tas attiecas arī uz mūsu ideālo vīrieti. Vajag tādu, kurš ir gards, bet rada arī sāta sajūtu un nav apnicīgs un vienveidīgs.
Vīrietim jāspēj uzklausīt sievieti, jāprot arī civilizēti izskaidrot savu viedokli un auglīgi pastrīdēties. Viņam ir jābūt personībai, bet jāciena arī sievietes personība, un viņam ir jābūt ar savu redzējumu, bet jābūt arī ieinteresētam mīļotās sievietes redzējumā.

Ideāls, ko veido abi kopā

Te nu mēs nonākam līdz tam, ka svarīga ir kopā būšanas izjūta. Tai ir jābūt ideālai. Vienam tas nozīmē nemitīgu vēlmi skatīties acīs un priecāties par to, ka cilvēks ir blakus, bet citiem laimi rada cilvēks, ar kuru var skatīties vienā virzienā un kopā augt un attīstīties.

Vīrietim jāpalīdz sievietei uzplaukt kā viskrāšņākajam ziedam, jo sievieti nekas neizdaiļo vairāk par mīlestību un izjūtu, ka viņa vīrietim ir vislabākā, visskaistākā, īstā un vienīgā. Tad labi sokas gan darbos, gan bērnus ir viegli audzināt. Ideāls ir vīrietis, ar kuru kopā var ne tikai smieties, bet arī pārvarēt grūtības un atkal sasniegt kalna virsotni. Sievietei ir jāvar vīrietim uzticēt savu sirdi un sevi pašu.

Vai īstais cilvēks vienmēr ir ideāls vai arī viņa ne tik ideālās puses īstajai sievietei šķitīs kā pievienotā vērtība? Te nu mēs nonākam pie raksta sākumā minētās atziņas – ja cilvēku mīl, ar viņu var sadzīvot arī tad, ja viņš nav ideāls, bet, ja nemīl, arī ar ideālu nevar sadzīvot. Tāpēc taisnība ir arī tajā, ka mums ir vērts saprast, ko uzskatām par ideālu un cik pašas esam atbilstošas ideālam, lai kopīgi varētu iet pa dzīves daudzveidīgo ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!