Foto: PantherMedia/Scanpix

Rehabilitaloga, rrgoterapeita, fizioterapeita, masiera un citu rehabilitācijas speciālistu pakalpojumi Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) drīzumā būs pieejami mūsdienīgās, īpaši ērtās un pielāgotās telpās.

Kā portālu "Cālis.lv" informēja BKUS preses pārstāve Romēna Namniece, līgums par celtniecības darbiem jau noslēgts, šobrīd tiek gaidīta būvatļaujas izsniegšana un pēc tās saņemšanas renovācija sāksies.

Interjera risinājumos paredzēts izmantot elementus, kas paredzēti redzes un dzirdes invalīdu vieglākai orientācijai telpā, kā arī piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Telpu apdarē paredzēts pielietot higiēniskus, izturīgus, viegli kopjamus materiālus. Rekonstrukcijas rezultātā ēkas pieejamība būs nodrošināta cilvēkiem ar kustību, redzes vai dzirdes traucējumiem. Iespēju robežās, nemainot 23.korpusa ēkas vēsturisko fasādi, plānots uzlabot ēkas energoefektivitāti un veikt teritorijas labiekārtošanu.

Gaitenī paredzēts uzstādīt automātiskās durvis, lai mazinātu caurvēja rašanās iespēju. Atkarībā no paredzamās telpas izmantošanas specifikas, dažās no tām paredzēta apsildāmā grīda

Darbu izpildes termiņš ir septiņi mēneši no būvatļaujas saņemšanas. Būvniecības darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma ietvaros, no kura 84,21% ir ERAF līdzfinansējums, 15,79% - Bērnu slimnīcas līdzfinansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!