Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka ikdienā reizēm visu spēku un enerģiju veltām rūpēm par līdzcilvēkiem, tā piemirstot paši par sevi. Lai tā nenotiktu, atgādini sev dzīves svarīgākās lietas jeb dāvanas, ko vari pasniegt sev, no kurām dažas arī apkopojis "Huffington Post".

1. Atpūta. Tu vari darīt visu, ko vēlies, bet tavs ķermenis ne vienmēr spēs tikt tam līdzi. Neļauj sev izdegt, cenšoties pagūt visu. Atpūtas mirklis brīvdienās un darba dienu vakaros tev sniegs vajadzīgo spēku sapņu un mērķu piepildīšanai.

2. Mīlestība. Protams, mīlestība padara mūs krietni vieglāk ievainojumus, taču sajūtas un emocijas, ko gūstam, tai ļaujoties, noteikti ir riskēšanas vērtas.

3. Nenoteiktība. Jo ātrāk ļausies nezināmajam, iemācīsies to izbaudīt un pieņemt, jo vieglāka kļūs tava ikdiena. Atbrīvojies no vēlmes saplānot it visu teju minūtēs – nelaupi sev prieku, ko rada negaidīti pārsteigumi un spontāna rīcība!

4. Jēgpilna profesija. Darbā mēs pavadām savas ikdienas lielāko daļu – neļaujies uzņēmības trūkumam un notici saviem spēkiem – pārstāj izniekot laiku amatā, kas piepilda vien tavu bankas kontu, ne sirdi!

5. Sarunas. Neturi sevī visus pārdzīvojumus un negatīvās emocijas, ar ko sastopies ikdienā! Atrodi cilvēku, kam uzticēt savas raizes un kurš sniegs padomu brīdī, kad to visvairāk vajadzēs!

6. Pārliecība. Iemācies beidzot just pārliecību par sevi! Iemīli savas personības stiprās un arī vājās puses un lepojies ar savu unikalitāti!

7. Veselība. Mūsu ķermenis ir mūsu gara templis. Rūpējies gan par savu fizisko, gan mentālo veselību un labsajūtu. Ievēro veselīgu dzīvesveidu, nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm un neaizmirsti par lietām, kas tev rada dvēselisku gandarījumu!

8. Pozitīva attieksme. Spējā visā saskatīt labo, neraugoties uz apstākļu nopietnību, patiešām ir spēks! Attīsti to sevī!

9. Kultūras baudījums. Ja rūpējies par savu veselību un ievēro veselīgu dzīvesveidu, neaizmirsti palutināt arī dvēseli! Biļetes uz koncerta vai teātra izrādi padarīs ikdienu par svētkiem! Turklāt ļoti bieži sev interesējošu mākslinieku sniegumu iespējams baudīt par brīvu – atliek vien sekot kultūras dzīves aktualitātēm!

10. Laipnība. Steidzīgajā ikdienā mēs nereti aizmirstam šo tik vienkāršo īpašību, kas patiešām ir kā dāvana gan apkārtējiem, gan mums pašiem.

11. Kļūdas. Lai gan šķiet, ka no kļūdām ir jāizvairās, tās tomēr ir patiešām nepieciešamas. Ikviena neveiksme sniedz mums noderīgu mācību - gūsti pieredzi ne tikai no savām, bet arī citu kļūdām!

12. Atpūta no interneta. Izslēdz telefonu, aizver datora ekrānu, noliec planšeti! Paņem grāmatu vai dodies ārā! Apmeklē pasākumus, iztiekot bez "iečekošanās" un draugu "ietagošanas"! Kad tu pēdējo reizi patiešām izbaudīji kārtīgu izdejošanos, jautrību un draugu klātbūtni, neuztraucoties par sociālo tīklu profilu papildināšanu?

13. Sapņi. Ļauj sev sapņot un uzstādīt šķietami neprātīgus mērķus – domas patiešām ir iespējams pārvērst realitātē! Tev atliek vien ļauties savām iecerēm!

14. Gribasspēks. Attīsti to un pieradini sevi pie domas, ka, ja kaut kas neizdodas ar pirmo reizi, tas noteikti izdosies, mēģinot atkārtoti.

15. Labi draugi. Mēs esam to piecu cilvēku spogulis, ar kuriem kontaktējamies visbiežāk. Parūpējies, lai tev apkārt ir mīloši un cieņpilni draugi!

16. Pateicība. Visticamāk, tevī mīt kluss aizvainojums par agrāk pieredzētiem notikumiem, konkrētiem cilvēkiem… Centies no tā atbrīvoties, iemācoties just pateicību par savu dzīvi un sev dotajām iespējām!

17. Piedošana. Kad no aizvainojuma izdevies atbrīvoties, rodi sevī spēku piedot. Tas atbrīvos dvēseli un patiešām liks justies krietni vieglāk!

18. Miegs. Lai mūsu ķermenis un prāts spētu funkcionēt, ir nepieciešams dot sev atkopšanās un atpūtas laiku. Neatņem sev tik vērtīgās miega stundas!

19. Vienatne. Mums katram, lai cik sabiedriski arī mēs nebūtu, ir nepieciešams brīdis vienatnē. Laiku pa laikam uzdāvini to sev! Un bez mazākās vainas apziņas!

20. Vājums. Protams, mēs vēlamies būt spēcīgi un visu varoši. Taču reizēm patiešām ir labi ļaut sev justies vājam. Un uzticēties citiem.

21. Gabaliņš kūkas. Jo kādam kaut kur visā pasaulē ir dzimšanas diena, un sevi taču drīkst palutināt arī šādi! Tieši tik vienkārši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!