Foto: PantherMedia/Scanpix
Sākot ar šī gada 1.februāri, visās Rīgas dzimtsarakstu nodaļās un Rīgas Dzemdību namā, reģistrējot jaundzimušo, var pieteikties ne tikai pašvaldības vienreizējām pabalstam ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu, bet arī valsts bērna piedzimšanas pabalsta saņemšanai.

Tas kļuvis iespējams pašvaldības un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) sadarbības līguma noslēgšanas rezultātā.

Pēc VSAA Rīgas pilsētas Latgales nodaļas rīcībā esošās informācijas, tikai pirmo trīs dienu laikā no Rīgas dzimtsarakstu nodaļām saņemti 30 pieteikumi valsts izmaksātā bērna piedzimšanas pabalsta saņemšanai.

Lai pieteiktos pabalsta saņemšanai bērna vecākiem nepieciešams aizpildīt pieteikuma veidlapu jebkurā no Rīgas dzimtsarakstu nodaļām. Svarīgi atcerēties - pieteicējam obligāti līdzi ir jābūt bankas konta numuram, uz kuru dzimtsarakstu nodaļas darbinieki noformēs pabalstu. Pieteikums tiks nogādāts VSAA uzreiz pēc tā aizpildīšanas, kas ļaus gan ātrāk to saņemt un apstrādāt VSAA darbiniekiem, gan arī ietaupīs jaundzimušā vecāku laiku.

Lēmums par iesniegumu pieņemšanu valsts bērna piedzimšanas pabalsta saņemšanai dzimtsarakstu nodaļās balstās uz pērn veiksmīgi realizēto pilotprojektu, kura laikā iespēja noformēt pabalstu tika piedāvāta Dzemdību namā. Jaunie vecāki labprāt izmantoja šo iespēju. Tādēļ Rīgas dome sadarbībā ar VSAA nolēma turpināt iesākto un jau šogad ieviesa jauninājumu visās pašvaldības dzimtsarakstu nodaļās. Arī Dzemdību namā joprojām var pieteikties pabalstam, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Plašāka informāciju par vienreizējo bērna piedzimšanas pabalstu šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!