Foto: PantherMedia/Scanpix

Stādu audzētāju biedrība jau ceturto gadu pēc kārtas aicina visu Latvijas skolu 1.–6. klašu skolēnus piedalīties stādu audzēšanas konkursā "Dārznīca". Šogad konkursa gaitā skolēniem būs iespēja izmēģināt spēkus stādu audzēšanā, izaudzējot trīs augus - ciedru priedes, piparmētras un pīlādža, un dalīties savos sasniegumos un atklājumos ar citiem konkursa dalībniekiem, izmantojot interaktīvu aplikāciju.

Konkursa mērķis ir motivēt skolēnus padziļināti interesēties par dabā notiekošajiem procesiem un dabas nozīmi cilvēka dzīvē, kā arī gūt praktiskas iemaņas augu kopšanā.

Lai dotu iespēju iesaistīties stādu audzēšanā lielākam interesentu skaitam, šogad projektam tiks piedāvāti 2000 stādu audzēšanas komplekti. Tajos būs iekļauti trīs dažādu augu – ciedru priedes, piparmētras un pīlādža stādmateriāli, kā arī viss nepieciešamais audzēšanai – augsne, podiņi, mēslojums un "Augu dienasgrāmata", kurā skolēniem būs jāfiksē visas veiktās darbības, savi novērojumi un secinājumi par stādu audzēšanas procesa gaitu projekta laikā.

Rezervēt stādu audzēšanas komplektus saviem audzēkņiem - jebkuras Latvijas skolas skolēniem no 1. līdz 6.klasei, skolotāji var, aizpildot pieteikuma anketu šeit

Pieteikšanās ir atvērta no 17.februāra, un tā tiks slēgta mirklī, kad tiks rezervēti visi izplatīšanai paredzētie 2000 komplekti. Ja kāds nepagūs pieteikties, tāpat būs iespēja piedalīties konkursā arī ar saviem stādu audzēšanas materiāliem, savukārt visus konkursa dokumentus būs iespējams lejuplādēt konkursa mājaslapā.

"Priecājamies, ka varam aicināt iecienītā konkursa dārznieku pulkā jaunus dalībniekus. Esam gandarīti, ka pedagogi ir novērtējuši mūsu konkursa nozīmi skolēnu zināšanu dabaszinībās papildināšanai. Pasaulē aizvien nozīmīgāku lomu ieņem kopīga mācīšanās, popularitāti gūst dažādi padomu forumi un domubiedru kopas. Tas motivē ne tikai sacensties, bet arī pētīt dziļāk, uzdot jautājumus, dalīties savā pieredzē un sasniegumos. Lai stādu audzēšanas prieks un sacensības gars būtu divtik liels, konkursa aktivitātes paralēli noritēs arī digitālajā vidē - interaktīvajā aplikācijā, kuras pieejas saite būs atrodama "Dārznīcas" Draugiem.lv sociālā tīkla profilā, un projekta mājaslapā. Katra konkursa dalībnieka uzdevums ir kļūt par "Dārznīcas" sekotāju, izveidot savas komandas vai individuālā dalībnieka profilu aplikācijā un ķerties klāt audzēšanas darbiem!" stāsta Stādu audzētāju biedrības valdes priekšēdētājs Andrejs Vītoliņš.

Konkursa nolikumu, kā arī sīkāku informāciju par konkursa norisi var atrast šeit 

Pasākums tiek finansēts ar Eiropas Savienības un Zemkopības ministrijas atbalstu, informē Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!