Foto: Shutterstock
Viedokļi par to, vai mūsu zodiaka zīme no tiesas ietekmē personību, dalās. Tomēr pētnieki ir atklājuši, ka dzimšanas mēnesis, variējot gadalaikam, kurā esam dzimuši, patiešām nosaka to, kāds ir mūsu raksturs un temperaments. Tā iemesls ir atšķirības organisma hormonālajā līmenī, mainoties serotonīna un dopamīna izstrādei, kas lielā mērā ietekmē mūsu garastāvokli un emocionālo stāvokli.

Komentējot pētījumā iegūtos datus, tā organizators psihiatrs Hovards Formands gan aicina pārlieku nekoncentrēties uz sev "paredzēto likteni" atkarībā no dzimšanas mēneša, bet izmantot šīs zināšanas savā labā.

Turpinājumā personības tipu raksturojums, kas veidots, balstoties veiktajā pētījumā, un publicēts mājaslapā prevention.com.

Cilvēki, kuri dzimuši pavasarī vai vasarā


Foto: Shutterstock

Kā novērojuši pētnieki, cilvēki, kuri dzimuši pavasarī vai vasarā, biežāk piedzīvo straujas garastāvokļa svārstības, noskaņojumam ātri mainoties no aizrautības un laimes līdz nomāktībai un agresijai.

Tāpat secināts - kas gan nav nekas pārsteidzošs -, ka cilvēki, kuri ir dzimuši gada siltajā sezonā, ir lielāki optimisti, pozitīvāk noskaņoti, sabiedriskāki un ar labāku noskaņojumu ikdienā nekā cilvēki, kuri dzimuši rudenī vai ziemā.

Cilvēki, kuri dzimuši rudenī vai ziemā


Foto: Vida Press

Kā jau minēts iepriekš, cilvēkiem, kuri dzimuši gada aukstajā sezonā, tai skaitā - rudenī - biežāk tiek novērota depresija. Ziemā dzimušie savukārt ir krietni nosvērtāki par citās gada sezonās dzimšanas dienu svinošajiem cilvēkiem. 

"Vērtējot gadalaiku simbolisko nozīmi, pavasaris un vasara ir kaut kā sākums, savukārt rudens un ziema nozīmē cikla beigas un gatavošanos nākamajam periodam. Tāpēc arī cilvēki, kuri dzimuši gada aukstajā sezonā ir mierīgāki, ar analītiskāku domāšanu un piezemētāku attieksmi pret dzīvi nekā pavasarī un vasarā dzimušie," komentē pētnieki.

Kā to izmantot savā labā?


Foto: Shutterstock

Izvērtējot, vai dzimšanas laiks patiešām ietekmē personību, ir svarīgi atbildību par savu raksturu, temperamentu un rīcību nenovelt vien uz gadalaiku, kurā svinam dzimšanas dienu. Tā vietā, lai skumji nopūstos un secinātu, ka, visticamāk, neko paliekošu dzīvē tā arī neizdarīsi, jo uzņēmības trūkums un bailes no nezināmā ir kaut kas, kas jau ir iekodēts tavā personībā, izmanto šīs zināšanas, lai mainītu sevi uz labo pusi!

Ja īpašības, kas raksturīgas gada siltajā vai aukstajā sezonā dzimušajiem, tev patiešām atbilst, piemēram, esi dzimusi rudenī un sastopies ar grūtsirdību un drosmes trūkumu, tad piefiksē konkrētās izjūtas un rīkojies tām pretēji! 

Ja zini, ka ziemā cietīsi no depresijas, jau laikus izplāno, kā bagātināt savu ikdienu ar pozitīvām emocijām šai laika periodā, savukārt, ja esi dzimusi vasarā un cīnies ar spēcīgām garastāvokļa maiņām, strādā pie paškontroles un spējas izsvērt situācijas ar mierīgu prātu, lai uzlabotu attiecības ar līdzcilvēkiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!