Kā gūt panākumus, sasniegt mērķus un realizēt pat pārdrošākās ieceres? Noderīgus un paša pieredzē balstītus ieteikumus sniedz miljardieris Bobs Pārsons, "Parsons Technology" un "Go Daddy" zīmolu izveidotājs.

1. Pametiet savu komforta zonu un turieties no tās pa gabalu. Kad mēs atrodamies savā komforta zonā, nenotiek nekas, kam būtu jel kāda nozīme. Cilvēki bieži saka: "Man ir svarīga stabilitāte", uz ko es atbildu, ka stabilitāte ir priekš miroņiem.

2. Nekad nepadodieties. Reti kuram viss sanāk no pirmā mēģinājuma. Ja tas, ko jūs mēģināt darīt, nedarbojas un neved pie vēlamā rezultāta, tas nenozīmē, ka tā tas būs arī turpmāk. Tas nozīmē, ka jūs izvēlējāties nepareizo pieeju jautājuma risināšanai. Ja tas būtu vienkārši, tad ar to nodarbotos visi un jums nebūtu iespējas izcelties.

3. Ja esat gatavs padoties, tātad esat daudz tuvāk veiksmei nekā pats domājat. Par to vēsta pat sens ķīniešu teiciens: "Kārdinājums padoties kļūst īpaši spēcīgs neilgi pirms uzvaras."

4. Kas attiecas uz visām tas lietām, kas jūs pārlieku satrauc. Nekas nav jūsu satraukuma vērts. Mans tēvs diezgan bieži mēdza man teikt: "Pat, ja tev nekas nesanāks, tevi neviens par to neapēdīs."

5. Koncentrējieties uz savām vēlmēm. Iegaumējiet šo seno parunu – "Domas materializējas".

6. Iekļaujiet savā dienas plānā tikai tik daudz uzdevumu, cik patiešām spēsiet izpildīt. Nav svarīgi, cik sarežģīta ir situācija. Jūs tik un tā spēsiet to atrisināt, ja necentīsities pārlieku kontrolēt nākotni, bet vairāk pievērsīsieties tagadnei.

7. Vienmēr virzieties uz priekšu. Nekad nepārtraucat attīstīties un pilnveidoties. Ik pa laikam centieties apgūt ko jaunu.

8. Pieņemiet lēmumus ātri. Kā teicis ģenerālis Džodžs Patons: "Zibenīgi izpildīts plāns šodien ir tūkstoškārt vērtīgāks par ideālu rītdienas plānu."

9. Pētiet un uzskaitiet visu, kas jums ir svarīgs. Viss, kam jūs pievēršat uzmanību, attīstās un vairojas.

10. Viss, kas tiek atstāts bez uzraudzības, iznīkst un iet bojā.

Ja gribat sameklēt kādu priekš sevis vēl nezināmu problēmu, vērīgi ieskatieties lietās, kurām sen neesat pievērsis uzmanību! Tieši tur arī tās atradīsiet!

11. Sekojiet savu konkurentu aktivitātēm, bet vēl vērīgāks sekojiet sava biznesa attīstībai. Kad jūs pētāt un analizējat savus konkurentus, atcerieties, ka no attāluma viss šķiet ideāls, savukārt, pienākot tuvumā, aina krietni vien izmainās.

12. Nekad un nevienam neļaujiet sevi iebiedēt. Mūsdienu sabiedrībā jums ir tieši tikpat daudz tiesību nodarboties ar to, kas jums patīk, kā visiem pārējiem, protams, ar noteikumus, ka jūsu darbības nav pretlikumīgas.

13. Nespriediet par to, kas ir taisnīgi un kas – nē. Daudzas lietas, kas sākotnēji šķiet netaisnīgas, patiesībā tādas nemaz nav, un otrādi. Jūs sasniegsiet mērķi tikai tad, kad pārstāsiet prātot par taisnīgumu.

14. Risiniet savas problēmas paši. Tiklīdz jūs iemācīsities paši rast atbildes uz saviem jautājumiem, jūs kļūsiet konkurētspējīgi. Masuru Ibuka, viens no "Sony" dibinātājiem, to formulējis šādi: "Jūs nekad nesasniegsiet panākumus zinātnē, biznesā vai citā jomā, ja akli sekosiet citiem."

15. Netiesājiet sevi pārāk bargi. Atslābinieties. Diezgan bieži mūsu panākumi ir atkarīgi vien no veiksmes un dažādu no mums neatkarīgu apstākļu sakritības.

16. Vienmēr var atrast iemeslu pasmaidīt. Mēģiniet to darīt katru dienu. Ja esat piedzimis šajā pasaulē, tātad jau tagad varat sevi uzskatīt par veiksminieku un uzvarētāju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!