Tuvojoties Mātes dienai, kas Lielbritānijā tiek atzīmēta 15.martā, trīs britu tēti nolēmuši mēnesi iejusties grūtnieču lomā. Viņi nēsās 33 mārciņu (ap 15 kilogramu) smagu "uzkabi" ar viltus krūtīm un lielo grūtnieču vēderu, vēsta portāls dailymail.co.uk

Muguras sāpes, pietūkušas krūtis, bieža urinēšana un "vēders pa priekšu", to visu trīs vīrieši "izbaudīs" mēneša garumā, ejot uz darbu, uz bāru, liekoties gulēt. Ar šādu akciju tiks godinātas mātes, tuvojoties Mātes dienai.

Akcijā piedalās Džeisons Bremlijs, Džonijs Biginss un Stīvs Hensons. Viņi visi nāk no Lielbritānijas, bet strādā kādā birojā Barselonā, Spānijā. Savas grūtnieču "uzkabes" vīrieši valkās visu laiku, bet tās atļauts noņemt tikai mazgāšanās laikā.

46 gadus vecais Stīvs, kuram ir 12 gadus vecs dēls, atzinis, ka katru dienu ir kāda lieta, kas priekš viņa ir monumentāls uzdevums, piemēram, uzvilkt zeķes. Savukārt 44 gadus vecais Džeisons atzinies:" Es brīnos, kāpēc grūtnieces neizmanto ratiņkrēslus. Man birojā ir krēsls ar riteņiem, un tā ir svētība. Es bez piepūles varu slīdēt pa biroju un sasniegt vēlamo galamērķi".

Viltus vēders un viltus krūtis ir tik smagas, cik vidēji grūtnieces pieņemas svarā, gaidot bērniņu. Turklāt "uzkabe" veidota speciāli tā, lai izdarītu spiedienu uz urīnpūsli, kuņģi, plaušām – viss ir tā, lai vīrieši patiesi izjustu, kā ir gaidīt mazuli, kad uz tualeti jāiet pārāk bieži, kad pietrūkst elpas un vēders ir kā piepūsts balons."

Neraugoties uz dienām un nedienām, ko izraisa grūtniecība, visi trīs vīrieši atzinuši, ka novērtē to, ko nācies pārciest viņu sievām.

Akcijas laikā tiek veidota arī video dienasgrāmata, un daudzi mediji jau izrādījuši interesi par to, kā vīrieši izturēs līdz akcijas noslēgumam 15.martā, jo tagad vien pagājusi nedaudz vairāk nekā nedēļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!