Foto: DELFI
Nodibinājums "Sociālo pakalpojumu aģentūra" sadarbībā ar pašvaldībām gada laikā dažādos valsts reģionos izveidojis trīs atbalsta centrus audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm.

Kā nodibinājuma preses konferencē stāstīja tās biedri, reģionālie centri izveidoti Liepājas, Rēzeknes un Jelgavas novadā. Šajos centros audžuģimenes, adoptētāji, aizbildņi un viesģimenes var saņemt dažāda veida sociālo atbalstu un iespēju piedalīties dažādos grupu semināros, lai uzlabotu attiecības ar bērniem, kurus viņi pieņēmuši savās ģimenēs.

Nodibinājuma valdes priekšsēdētāja Dace Blaževiča aģentūrai LETA pastāstīja, ka šobrīd notiek sarunas par reģionālo atbalsta centru izveidi arī citās Latvijas teritorijās. Tāpat vairākas pašvaldības jau esot izteikušas vēlmi nodibinājuma nodrošinātos pakalpojumus attīstīt un finansēt.

"Sociālo pakalpojumu aģentūras" sadarbības organizācijas visā Latvijā no pagājušā gada janvāra spējušas nodrošināt vairākus simtus psihologa, sociālā darbinieka un psihoterapeita konsultāciju attiecīgajām ģimenēm, kā arī veidojušas dažādus mācību un atbalsta seminārus. Ļoti liels ieguvums ir dažādu Latvijas reģionu audžuģimeņu organizāciju sadarbības izveidošanās un pietiekami liela vienprātība, kā strādāt ar šīm ģimenēm, uzsvēra Blaževiča.

Nodibinājums arī pēc projekta beigām turpinās sniegt dažāda veida palīdzību izveidotajos reģionālajos centros, piesaistot fondu līdzekļus. Projekta gaitā arī radās ideja par rotējošām konferencēm, kas arī turpmāk 140 speciālistu sastāvā braukās pa dažādiem reģioniem, lai runātu par sociālo pakalpojumu sistēmu un palīdzības sniegšanu audžuģimenēm.

Jau ziņots, ka projektu "Atbalsta sistēma Latvijas audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm" nodibinājums "Sociālo pakalpojumu aģentūra" sāka pagājušā gada janvārī un tā mērķis bija veicināt labklājības izaugsmi Latvijā, sekmējot stabilas, profesionālas, ģimeniskas aprūpes atbalsta sistēmas izveidi bērniem, kuri zaudējuši vecāku gādību.

Projekta sadarbības partneri ir Latgales audžuģimeņu atbalsta biedrība "Muna Sāta", Kurzemes reģiona audžuģimeņu biedrība "Estere", biedrība "Caritas", Zantes audžuģimeņu biedrība "Pīlādzīts", Bauskas novada audžuģimeņu atbalsta centrs "Spēlmaņi" un Norvēģijas bērnu un ģimeņu atbalsta iestāde "Bufdir".

"Sociālo pakalpojumu aģentūra" ir izveidota 2003.gadā ar mērķi sniegt profesionālu psihosociālu palīdzību, paaugstināt cilvēku ar dažādām sociālām problēmām integritātes pakāpi sabiedrībā, kā arī aizstāvēt viņu intereses un tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!