Klajā nākusi jauna grāmata skolas vecuma bērniem - nīderlandiešu rakstnieka Tons Telehens "Skolotāja Krāsne". Tā ir skolas puikas dienasgrāmata par skolotāju, kas sit bērnus un zēna idejām, kā varētu viņai atriebties.

"NEVIENS NEKAD nav viņai uz krēsla uzlicis spraudīti vai kādu smirdekli. Vai nemanīts uz muguras piespraudis zīmīti: "Es esmu muļķe". Citām skolotājām mēs gan esam to darījuši. Mēs baidāmies, ka viņa mūs pa īstam nositīs," tā grāmatā atzīstas skolas puika.

Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis", no nīderlandiešu valodas tulkojusi Inese Paklone. Ilustrāciju autors ir Harī Hēlens kurš grāmatas pirmajiem izdevumiem oriģinālvalodā radīja melnbaltus datorzīmējumus, par kuriem ieguva Sudraba zīmuļa apbalvojumu. Vēlāk viņš zīmējumus padarīja krāsainus, tieši tie redzami šajā grāmatā.

Arī grāmatas autors Telehens savā dzimtenē ieguvis visas svarīgākās literatūras balvas. Viņš šo grāmatu sarakstīja 40 gadu vecumā.

"Man pašai nekad nav bijusi ar darīšana ar tādiem skolotājiem. Kad es, tikko latviski iztulkojusi, to nolasīju saviem kolēģiem, gandrīz katrs no viņiem atcerējās tādu skolotāju. Un cik tāds skolotājs ir briesmīgs," atzīst tulkotāja Paklone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!