Foto: Reuters/Scanpix

Visu februāri norisinājās akcija – lejupielādē KNOQ mobilo aplikāciju jeb personīgo ceļvedi savā viedtālrunī, un par katru lejupielādi KNOQ ziedos 0,50 eiro bērniem, kuriem nepieciešama delfīnterapija. Ziedotie līdzekļi tiks pārskaitīti "Ziedot.lv" projektam "Dakteris Delfīns", lai nodrošinātu vismaz trim bērniem delfīnterapijas kursu Lietuvā vai Baltkrievijā. Akcijā izdevies iegūt 1800 eiro.

Arī "Ziedot.lv" mājas lapā iespējams ziedot projektam "Dakteris Delfīns". Kopumā ir nepieciešami 35 000 eiro, lai palīdzētu vismaz 20 Latvijas bērniem. Viena delfīnterapijas kursa izmaksas ir 800-1750 eiro.

Pēc delfīnterapijas kursa bērniem uzlabojas organisma fiziskais un emocionālais stāvoklis, koncentrēšanās spējas, kas ļauj bērniņam paveikt to, ko līdz terapijai viņš nespēja - gan fiziskās attīstības ziņā, gan psihoemocionālajā aspektā. Piemēram, nereti tieši pēc delfīnterapijas māmiņas, kuru bērni nespēj runāt, izdzird no saviem bērniem visvairāk gaidīto un skaistāko vārdu pasaulē – mamma. Delfīnterapiju piemēro bērniem ar autismu, bērnu cerebrālo trieku un dažādām neiroloģiskām saslimstībām. Delfīnterapijas nepieciešamību bērniem ar konkrētām saslimšanām nozīmē bērnu ārstējošais ārsts.

Aplikācijas KNOQ līdzīpašnieks Baltijā Lauris Fišers atzīst:"Ikdienas steigā mēs daudzām lietām paskrienam garām. KNOQ aplikācija ir mūsdienu dzīves atvieglotājs – informāciju saņemam te un tagad, kad tas ir aktuāli. Mēs kā uzņēmums atbilstam mūsdienu steidzīgā laikmeta prasībām, bet nekad nevēlētos, lai mēs steidzoties skrietu garām tiem, kam nepieciešams padot roku, atbalstīt un palīdzēt. Pēc šīs akcijas esam nolēmuši vienoties ar fondu "Ziedot.lv" par ilgstošu sadarbību – regulāri veicot ziedojumus un, palīdzot cilvēkiem, kam šajā mirklī klājas grūtāk nekā mums. Mēs aicinām visus iesaistīties un nekad nezaudēt savu cilvēcību. Mēs nezinām, ko nesīs rītdiena, protams, ceram, ka tā būs tikai labāka, bet ne vienmēr tā notiek. Tāpēc palīdzēsim šodien, lai rītu šis kāds varētu palīdzēt citiem."

"Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta saka:"Esam pateicīgi par KNOQ iniciatīvu, kas palīdz bērniem saņemt delfīnterapju. Uzņēmums ir parādījis, ka tas ne tikai sniedz klientiem izcilu pakalpojumu, bet rūpējas arī par sabiedrību, kurā tas strādā. Tas ir lielisks piemērs sociālajai atbildībai."

Vēl 70.gados ASV zinātnieki atklāja delfīnu nomierinošo iedarbību uz cilvēkiem. Vēlāk eksperimentos apstiprinājās delfīnu labvēlīgā iedarbība uz slimu bērnu psihi. Šobrīd delfīnterapija tiek praktizēta vairāk nekā 100 medicīnas centros un delfinārijos ASV, Izraēlā, Ēģiptē, Vācijā, Nīderlandē, Itālijā, Ukrainā, Bahamu salās un citur. Kopš 2015.gada delfinterapijas centrs ar ES atbalstu atvērts arī Klaipēdā (Lietuvā).

Ar aplikācijas KNOQ palīdzību, viedtālruni iespējams pārvērst par individuālu informācijas saņēmēju un ceļvedi vietām, atlaidēm un akcijām. Pietuvojoties vietai, kur uzstādīts raidītājs, vismaz par 70 metriem - veikals, kafejnīca vai muzejs, - saņemat uz viedtālruni ziņu ar informāciju, piemēram, ar izstāžu objekta aprakstu, akciju vai atlaižu informāciju utt. KNOQ aplikāciju nu jau ir lejupielādējuši un aktīvi lieto vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, informē uzņēmuma pārstāve Agija Rumpe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!