Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka naudas, lai cik daudz mums tās arī nebūtu, vienmēr ir par maz. Šai sakarā piedāvājam pašu praksē pārbaudītas, kā arī reiz dzirdētas un piefiksētas naudas plānošanas stratēģijas, kas ļaus ietaupīt līdzekļus pāriem. Lūk, reāla iespēja, kā sakrāt naudu gaidāmajām brīvdienām!

Esat radoši randiņu plānošanā

Restorāni, teātris, koncerti, kino… Tās visas, protams, ir lieliskas randiņu idejas, taču likumsakarīgi pieprasa arī samērā lielas izmaksas. Ja vēlaties ietaupīt, meklējat alternatīvas izklaides iespējas – nereti mūziķi uzstājas arī bāros un kafejnīcās, vakariņas iespējams sarīkot mājās, protams, ar iedegtām svecēm un īpašu maltīti, tāpat lielisku laika pavadīšanu sagādās došanās pārgājienā…

Ja esat tam gatavi, uzsāciet kopdzīvi

Ja vēl nedzīvojat kopā, apsveriet šādu iespēju. Tā samazināsiet izmaksa, ko tērējat par atsevišķu dzīvokļu īri un komunālajiem maksājumiem, kā arī pārtiku – ievācoties kopīgā miteklī, mājās gatavotas maltītes kļūs par krietni biežāku viesi jūsu ikdienā.

Mēbeļu izvēle

Iekārtojot mitekli, nebaidieties eksperimentēt. Jaunas mēbeles izmaksā dārgi, tāpēc meklējiet lietotas alternatīvas, izgatavojiet tās paši vai atjaunojiet esošās. Nedaudz radošuma, iedvesmas, pacietības un minimālu līdzekļu darīs brīnumus pat ar šķietami nolietotām mantām.

Sastādiet izdevumu bilanci

Lai saprastu, kā ietaupīt, sastādiet savu izdevumu un ienākumu bilanci. Ļoti iespējams, no daudzām gluži nevajadzīgām, tomēr naudu patērējošām lietām ir iespējams atteikties. Tāpat noderēs brīvo līdzekļu aprēķināšana, ar ko jums būs jāiztiek pēc obligāto maksājumu veikšanas. Tā novērsīsiet iespēju, ka, tuvojoties mēneša noslēgumam, paliksiet bez līdzekļiem, jo nauda būs iztērēta neplānotos pirkumos.

Gatavojiet savus tīrīšanas līdzekļus

Sadzīves ķīmija ir ne tikai kaitīga veselībai, bet arī sastāda liekas izmaksas. Pamēģini aizstāt iecienītos tīrīšanas līdzekļus ar sodu, etiķi un citrona sulu. Tu būsi pārsteigta par rezultātu efektivitāti! Starp citu, noderīgus padomus un receptes mājas uzkopšanas līdzekļu pagatavošanai vari atrast šeit.

Atsakieties no nevajadzīgiem pakalpojumiem

Iespējams, jums ir pieslēgta interaktīvās televīzijas pakete ar neskaitāmiem kanāliem, no kuriem labākajā gadījumā skatāties tikai trīs. Tāpat der atbrīvoties no elektroniskiem pakalpojumiem, kas sastāda mēneša maksu. Lai gan summas sākotnēji šķiet mazas, tās aprēķinot, ietaupīsiet samērā daudz naudas.

Iepirkšanās saraksti

Protams, par apdomīgu iepirkšanos tu, visticamāk, jau zini visu, taču mēs tikai atgādinām – iepirkumu saraksti, atlaižu kuponi, iepazīšanās ar akcijām un sezonas preču iegāde ļauj ietaupīt krietnu summu.

Lētākas brīvdienas

Mājās gatavoti gardumi, kafija termosā, nevis iegādāta benzīntankā, laicīga naktsmītnes rezervēšana, neskaitāmo izdevīgo piedāvājumu pārlūkošana… Iespējas ietaupīt, dodoties brīvdienās, patiesībā ir ļoti reālas, ja vien esat gatavi veltīt laiku un enerģiju maciņam draudzīgākās atpūtas plāna sastādīšanai.

Atteikšanās no kredītkartēm

Pieradiniet sevi pie domas iztikt ar pašu naudu, nevis izmantot kredītkartes. Tās rada ilūziju par lielāku naudas līdzekļu daudzumu nekā mums dots patiesībā, kas ilgtermiņā var rezultēties nopietnās finansiālās grūtībās, jums dzīvojot pāri saviem reālajiem līdzekļiem.

Kopīga konta izveide

Šis jautājums ir samērā kutelīgs, taču, ja esat gatavi daļu ienākumu novirzīt kopējai lietošanai, ļoti iespējams, šādi ne tikai atvieglosiet kopējumu pirkumu iegādi, bet arī uzkrāsiet papildus līdzekļus. Viss slēpjas plānošanā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!