Foto: Shutterstock

Lai gan nedēļas nogali gaidām jau kopš pirmdienas rīta, aizņemtās ikdienas un informācijas trūkuma dēļ idejas tās pavadīšanai bieži vien aprobežojas vien ar došanos uz kino vai pastaigu tuvējā parkā. Lai šonedēļ izdotos izbaudīt ko, iespējams, vēl nepieredzētu, piedāvājam mūsu idejas patīkamai atpūtai brīvdienās, izbaudot kopīgas aktivitātes ar mīļoto cilvēku, kā arī informāciju par gaidāmajiem pasākumiem, par ko vairāk vari uzzināt portālā www.travelnews.lv.

Baudiet vēlās brokastis brīvā dabā

Foto: Shutterstock

Lai gan gaiss joprojām ir samērā dzestrs, spožā saule, pēc kuras esam tik ļoti noilgojušies, sasildīs arī vējā nosalušos pirkstus. Tāpēc nebaidieties no došanās, iespējams, pirmajā šā gada piknikā un baudiet brokastis brīvā dabā, kaut tuvējā parkā. Lieliska alternatīva parkam būs, piemēram, Botāniskais dārzs, kurā turklāt varēsiet aplūkot krāšņi ziedošās acālijas un uzņemt īstu skābekļa trieciendevu palu mājā.

Tāpat varat sestdienas rītu iesākt ar sportiskām aktivitātēm, dodoties kopīgā skrējienā vai braucot ar skrituļslidām vai velosipēdu – fiziskās aktivitātes radīs endorfīnus, uzlabojot jūsu noskaņojumu, un nodrošinās enerģiju visai dienai. Jāpiebilst, ka savukārt svētdien plkst. 10.00 Mežaparkā gaidāms pirmais kopīgais treniņš maijā gaidāmajam "Lattelecom Rīga" maratonam.

Mūsuprāt, lieliska aktīvās atpūtas alternatīva būs arī brauciens pa veloceliņu līdz Jūrmalai, kur vēlāk varēsiet ieturēt pusdienas kādā no kafejnīcām un, ja brauciens būs paņēmis vairāk spēka nekā domājāt, doties mājup ar vilcienu.

Laiks romantikai

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir teicami piemērots laiks romantiskas divvientulības baudīšanai, kaut uz brīdi veltot laiku vien sev un savām attiecībām, nevis vien darbam, mājsaimniecības pienākumiem un bērniem. Izplānojiet romantisku un relaksējošu randiņu – tas var būt pirts apmeklējums, došanās uz SPA, izbaudot procedūru pāriem, vai arī vakariņas – restorānā vai mājās, bet ar nosacījumu, ak tiek iedegtas sveces, pagatavots kāds retāk baudīts kārums, izvēlēta atbilstoša mūzika un maltītes noris nevis klusumā vai ar vienu aci tverot televīzijas pārraidi, bet sarunās un veltot nedalītu uzmanību partnerim.

Kultūras baudīšana

Foto: Shutterstock

Jaunu iespaidu gūšana atsvaidzinās ikvienas attiecības un uzlabos noskaņojumu, jums arī satuvinoties. Apmeklējiet kādu muzeju, izstāžu galeriju (iesakām galerijā "Putti" izstādīto rotu aplūkošanu) vai dodieties izbraucienā uz kādu no tuvējām pilsētām – vien 40 minūšu attālumā ir Jelgava ar tās fantastisko promenādi, kā arī neilgā laikā nokļūsiet Cēsīs, kur vērts atgriezties atkal un atkal. Ja esat gana uzņēmīgi, varat saplānot nedēļas nogali Tallinā vai Viļņā – lieciet lietā izdomu un mazliet uzņēmības, lai izrautos no ierastās rutīnas!

Lokāli notikumi

Foto: Shutterstock

Sestdien, 14. martā, Mazajā ģildē gaidāma balle. Katra mēneša otrajā sestdienā šeit notiek tematiski pasākumi, kuros spēlē deju orķestris ar īpaša viesa piedalīšanos. Savukārt svētdien varat izbaudīt nedaudz eksotikas, muzejā "Cepures pasaule" izgatavojot Āfrikas maskas. Tāpat varat painteresēties par pasākumiem atbilstoši savām interesēm. 

Daudzviet notiek salsas vakari, tāpat arī iespējams klausīties talantīgu mūziķu priekšnesumus – atliek vien sekot līdzi aktivitātēm, ielūkoties sociālajos tīklos un būt gatavam kādu no brīvdienu vakariem nepavadīt mājās uz dīvāna (mēs gan neapgalvojam, ka, iespējams, tieši mierīgs vakars, ieritinoties dīvānā, ir tieši tas, kas nepieciešams pēc garas darba nedēļas).

Ja rocība atļauj, varat arī sevi palutināt ar iejušanos tūrista ādā un pārnakšņot kādā no pilsētā esošajām viesnīcām, izbaudot branču un patīkamo sajūtu, ko rada atslēgšanās no ikdienas pienākumiem -  kaut tās pašas trauku mazgāšanas!

Brīvprātīgas aktivitātes

Foto: Shutterstock

Ja priecājaties par dzīvniekiem, taču pašiem sava mīluļa vēl nav, izmantojiet laikapstākļus un dodieties uz kādu no dzīvnieku patversmēm izvest pastaigā tur mītošos suņus. Gūsiet ne tikai svaiga gaisa devu visai nākamajai nedēļai, bet arī bērnišķīgo prieku, ko rada dzīvnieka tuvums. Tiesa, ja ar emociju izrādīšanu esat uz "tu", patversmēs mītošo suņu sastapšana var radīt arī patiesi skumjus mirkļus.

Notikumi Latvijā

Foto: LETA

Līdz 14. martam plkst. 19.00 Liepājā notiek mediju mākslas festivāls "Gaismotā Liepāja'", kura ietvaros Liepājas ielas un namu fasādes atdzīvinās skaņas, gaismas un video instalācijas. Pazīstamas un ne tik ievērotas Liepājas pilsētas vietas aicinās iedzīvotājus un viesus vērot, ļauties gaismas rotaļīgumam, piedalīties gaismas mākslas darbu tapšanā, kā arī pašiem sūtīt sveicienus Liepājai svētkos.

Savukārt Ventspilī 14. martā slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" notiks sezonas noslēguma izklaidējošs pasākums, bet Siguldā nedēļas nogales garumā norisināsies Ziemas festivāls.

Ja vēlaties baudīt nepiespiestu atmosfēru, apvienojot to ar pastaigām pa vecpilsētu sestdienā, Cēsīs jau šovakar plkst. 19.00 Vidzemes koncertzālē Mazajā zālē ar izrādi viesosies Improvizācijas klasika "Ar šarmu pret karmu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!