Foto: PantherMedia/Scanpix

Aktualizējot datorikas prasmju apguves pilnveides nepieciešamību, Valsts izglītības satura centrs (VISC) no 2015.gada 1.septembra piedāvā skolām aprobācijai piecu datorikas mācību programmu pilotprojektu. Latvijas skolām ir liela interese aprobēt piedāvātās datorikas mācību programmas. Līdz 24.martam jau pieteikušās 53 izglītības iestādes, tostarp trīs, kas realizē izglītības programmas bērniem ar speciālām vajadzībām.

Izstrādātās pilotprojekta programmas paredzētas dažādām klašu grupām ar atšķirīgu zināšanu un specializācijas līmeni:

  • mācību programma datorikas apguvei no 1. līdz 9. klasei skolām, kas realizē pamatizglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu, piedāvājot datoriku kā atsevišķu mācību priekšmeta programmu (atsevišķi būtu aprobējamas klašu grupas 1.-3., 4.-6. un 7.-9.);
  • mācību programma integrētai datorikas jautājumu apguvei no 1. līdz 3. klasei;
  • mācību programma datorikas jautājumu apguvei no 4. līdz 6. klasei;
  • mācību programma datorikas jautājumu apguvei no 7. līdz 9. klasei;
  • mācību programma padziļinātai datorikas jautājumu apguvei no 7. līdz 9. klasei (skolēnu grupai, kas izrādījusi padziļinātu interesi par programmēšanu un algoritmiem).

Atbilstoši darba plānam, Datorikas programmas paraugu aprobācijas nodrošināšanai VISC ir izveidojis darba grupu, kurā iekļauti ir Latvijas informātikas skolotāji, darba devēju pārstāvji no Latvijas informācijas un telekomunikācijas asociācijas (LIKTA), Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA), kā arī Informātikas skolotāju asociācijas, VISC un Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti, kas līdz šā gada 1.maijam izstrādās minēto mācību programmu paraugus, portālu "Cālis.lv" informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Āboltiņa.

VISC aicina izglītības iestādes izvērtēt savas iespējas un piedalīties vienas vai vairāku izstrādāto programmu aprobācijā, tostarp izglītības iestādei kopā ar pašvaldību izvērtējot savas tehniskās un finansiālās iespējas.

Izglītības iestādes, kas izlēmušas piedalīties aprobācijas procesā, VISC lūdz līdz 2015.gada 15.maijam informēt par savu izvēli, atsūtot rakstisku apliecinājumu, tostarp precīzi norādot, kuras programmas tiks aprobētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!