Foto: DELFI

Rosinot arī pašos mazākajos interesi par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, 16.aprīlī atklāta pieteikšanās "Rimi bērnu maratonam", kas iekļausies "Lattelecom Rīgas maratona" oficiālajā programmā kas notiks 16.maijā. "Rimi bērnu maratons" tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas, un tieši šogad tas pirmo reizi notiks 11.novembra krastmalā, dienu pirms garāko distanču – piecu, 10, 21 un 42 kilometru – starta. Sākums ir plānots plkst.10, bet skriešanas svētki ilgs līdz pat plkst.15.

Skriet maratonā ir aicināti visi bērni līdz 12 gadu vecumam. Dalība bērnu maratonā ir bez maksas.

Pieteikšanās notiek internetā lielveikalu tīkla "Rimi" mājaslapā, sadaļā "Rimi bērnu maratons". Maratona numurus ir iespējams izņemt klātienē "Rimi" hipermārketos - Alfa, Olimpija, Azur, Damme, Spice, A7, Salaspilī, Ogrē un Valdemāra ielā, kā arī "Lattelecom Rīgas maratona" rīkotajos treniņos Mežaparkā, kas notiek svētdienās plkst.10. Vienu dienu pirms "Rimi bērnu maratona", 15. maijā, dalībnieki numurus varēs izņemt arī "Lattelecom Rīgas maratona" Expo pasākumā Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Maratona organizatori ir īpaši parūpējušies par to, lai bērni un vecāki pasākuma laikā justos droši. "Rimi bērnu maratona" dalībnieka starta komplektā būs iekļauta arī drošības aproce, uz kuras uzrakstīt vecāku tālruņa numuru un aplikt bērnam ap roku, lai viņu nepieciešamības gadījumā varētu sazvanīt.

Dalība maratonā ir bez maksas, un tajā ir paredzētas trīs trases dažāda vecuma bērniem. Trasīte "Mazie" – dalībniekiem vecumā līdz sešiem gadiem. Trase "Lielie" būs paredzēta dalībniekiem vecumā no sešiem līdz 10 gadiem. Tā būs 420 metru gara, un starts notiks ik pēc 30 minūtēm. Savukārt trase "Vislielākie" būs piemērota dalībniekiem vecumā no 10 gadiem, būs 840 metru gara un starts notiks ik pēc 30 minūtēm. Pasākuma laikā bērniem būs iespēja ne vien kārtīgi izskrieties, bet arī piedalīties dažādās jautrās un sportiskās spēlēs un aktivitātēs, kā arī pārbaudīt bērna fizisko sagatavotību. Visu dienu lielos un mazos uz skatuves priecēs Lauris Reiniks, Knīpas un Knauķi, Nikolajs Puzikovs un Podziņas, Māris Grigalis un Kukaiņi, kā arī Lienes Šomases audzēkņi un daudzi citi, informē SIA "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!