Foto: EPA/LETA
Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā sākusi darboties robotikas klase, kas jau paguvusi aizraut skolēnus tik ļoti, ka laiks, darbojoties klasē, tiek pavadīts arī starpbrīžos.

Interese par robotikas klases atvēršanu aizsākās pirms diviem gadiem, viesojoties Sanktpēterburgas Bērnu un jauniešu centrā. Pēc pieredzes apmaiņas, kā arī aptaujājot skolēnus, tika nolemts, ka ģimnāzijā jāveido robotikas klase, stāsta skolas direktore Jana Jansone.

Šī gada martā - E-prasmju nedēļas pasākumu laikā - Kuldīgā skolēniem un skolotājiem apmeklējot robotikas klašu prezentācijas, skola nolēma ieguldīt līdzekļus robotikas klases inventāra iegādei.

Šobrīd ģimnāzija ir iegādājusies 10 robotu kastes un piecas elektronikas kastes ar ķēdēm, kas ir lielisks papildinājums fizikas laboratorijai.

Datorikas pulciņā iespēja darboties robotikas klasē būs arī Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 5. un 6.klašu skolēniem.

Šobrīd robotikas klasēs ar aizrautību strādā 11. un 12. klašu skolēni, kuri priecājas par radušos iespēju, sakot, ka robotu konstruēšana un programmēšana veicina loģisko domāšanu un attīsta pacietību, tā par skolas jaunajām iespējām stāsta Jansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!