Foto: PantherMedia/Scanpix
Svētdien, 10.maijā, svinēsim Mātes dienu. Rīgā kultūras centros un baznīcās notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi, kas būs veltīti māmiņām un vecmāmiņām. Lielākajā daļā pasākumu ieeja ir bez maksas, atliek vien izvēlēties.

Sestdiena - 9.maijs

Sestdien, 9.maijā pulksten 18 Mātes dienai veltīts koncerts "Ave Maria" notiks Sv.Ģertrūdes baznīcā, kur piedalīsies Latvijas Zemessardzes koris "Stars", ērģelnieks Aigars Reinis, soliste Annija Ādamsone un diriģents Ārijs Šķepasts.

Svētdiena - 10.maijs

Māmiņām veltīts koncertuzvedums "Mātes diena" izskanēs Koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga" un arī Rīgas Latviešu biedrības namā. Tajā piedalīsies vokālā grupa "Putni", pianists Māris Treijs un Latvijas Kultūras akadēmijas topošie aktieri ar Raiņa un Aspazijas dzejas lasījumiem. Arī koncertā "Zeltītas vasaras" bērnu un jauniešu ansambļa "Kolibri", Latvijas Nacionālās operas solistu Evitas Zālītes un Raimonda Bramaņa izpildītajās dziesmās skanēs dzejnieku Aspazijas un Raiņa dzeja. Koncerts notiks Kultūras centrā "Mazā ģilde".

Mātes dienai veltīti pasākumi būs arī pilsētas apkaimēs. Pasākums "Arī manā sirdī esi" ar bērnu deju kolektīvu un kamerkora "Muklājs" piedalīšanos notiks Kultūras centrā "Iļģuciems". Pēc koncerta būs iespēja noskatīties filmu "Neparastie rīdzinieki". Kultūras centrā "Imanta" koncertā "Mēs novēlam" varēs baudīt Jēkaba Nīmaņa dziesmas, kuras dziedās Jolanta Strikaite un Juris Jope. Savukārt Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" muzikālajā izrādē "Mūzikas skaņas", kura tapusi pēc Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina pasaulslavenā mūzikla motīviem, svētku reizē apmeklētājus ar savu priekšnesumu priecēs Rīgas 6.vidusskolas stīgu instrumentu grupa un pūtēju orķestris "Auseklītis", kā arī šīs skolas dramatiskais kolektīvs. VEF Kultūras pilī māmiņas un vecmāmiņas koncertā "Māmiņ, mīļo māmuķīt!" gaidīs Tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" un "Mazsietiņš" dejotāji, kā arī bērnu vokālais ansamblis "Momo".

Foto: F64

Svētku dienā divi koncerti notiks Sv.Pētera baznīcā. Koncertā "Mātes dienā" muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas flautisti, kā arī viesi no Norčēpingas (Zviedrija) Mūzikas ģimnāzijas, bet koncertā "Māte saule" uzstāsies vairāki vīru kori, Rīgas zvanu ansamblis "Primus", soliste Katrīna Paula - Dīringa un pianiste Sarmīte Ārenta, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Mātes un ģimenes dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Izvēlies un izdomā, kurus no pasākumiem apmeklēt, plašāka informācija pieejama šeit

Labdarības koncerts "Uzzied eņģeļu koks"

Pulksten 15 Rīgas Doma baznīcā notiks Mātes dienai veltīts labdarības koncerts "Uzzied eņģeļu koks". Koncertā profesionālu mūziķu pavadībā dziesmas māmiņu godam izpildīs Uģis Roze, Zane Gudrā un integratīvā mākslas festivāla "Nāc līdzās" Zelta laureāte Kristiana Bērziņa. Doma baznīcā skanēs pazīstamas Jāņa Lūsēna, Imanta Kalniņa un Aigara Grāvera komponētas melodijas. Ieeja koncertā, ziedojot visi savāktie līdzekļi tiks izmantoti smagi slimu bērnu paliatīvajai aprūpei mājās.

Mātes un Ģimenes dienai veltītu labdarības koncertu maija otrajā svētdienā Rīgas Doma baznīcā jau otro gadu rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība. Koncerta patronese ir Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma, kas ar savu klātbūtni un uzrunu arī šogad godinās apmeklētājus, bet jo īpaši klātesošās ģimenes, kuru atvases saņem paliatīvās aprūpes pakalpojumus.

Mīļvārdu koks Vērmanes dārzā

Vērmanes dārzā norisināsies jau par tradīciju kļuvusī akcija - Māmiņdienas mīļvārdu koka veidošana. Savus vēlējumus mammām sūta arī pašmāju slavenības, aicinot katru no mums Mātes dienā veltīt īpašus mīļvārdus savai mammai.

Sirsnīgus vārdus mammai Sandrai velta multimākslinieks Kašers: "Mamm, paldies, ka vienmēr esi man ticējusi, ka esi mani mīlējusi un, ka esi izveidojusi mani par cilvēku, kāds es esmu šobrīd! Tava mīlestība, tavas rūpes un atbalsts ir lielākie manas dzīves stūrakmeņi! Tu man esi vismīļākā, skaistākā, atbalstošākā un vislabākā mamma pasaulē! Man tik ļoti ir paveicies ar tevi! Es mīlu tevi ar visu savu sirdi."

Foto: Publicitātes foto

Tikmēr dziedātājs Roberto Meloni savus mīļvārdus sūta uz saulaino Itāliju, neaizmirstot pieminēt arī tēti: "Paldies manai mīļajai mammai Gavinai, kā arī tētim Agostino, kuri man iemācīja priecāties par to, kas man ir un dalīties priekā ar pārējiem. Grazie, mamma!"

Foto: Publicitātes foto

Ar īpašu atmiņu piesātinātu vēlējumu dalās mūziķis un TV raidījuma vadītājs Andris Kivičs: "Man ir dziesma, kas sākas ar vārdiem - …pirmā nauda no vecākiem par burciņu ar gliemežvākiem… - un tā ir patiesība, tieši tu, Daina, man iemācīji darba rūpību, samaksājot pirmo naudu par gliemežu vākšanu. Tu mani sagatavoji basketbolam, iemācot šīs spēles pamatus, lai es, aizejot uz basketbola skolu, jau daudz ko prastu. Un īpaši atceros, kā tu man parādīji, ka nekad dzīvē nevajag padoties, bet iet uz priekšu, kad 14 gadu vecumā manai basketbola komandai vajadzēja braukt uz turnīru Lietuvā, bet mūsu trenerim nopietnu iemeslu dēļ bija jāpaliek Latvijā. Tad tu, mamm, sapulcē pateici, ka nedrīkst padoties un tu uzņemsies treneres lomu. Tavā vadībā mūsu komanda uzvarēja turnīrā, un es kļuvu par turnīra labāko spēlētāju. Mīļas bučas Māmiņdienā, Daina," vēl Kivičs.

Tikmēr pavisam īsu, bet ļoti sirsnīgu sveicienu mammai Laimai velta dziedātāja un šova "Dejo ar zvaigzni" uzvarētāja Liene Greifāne: "Mammīt, tu esi pati labākā un mīļākā."

Šī gada īpašais jaunums ir Māmiņdienas virtuālā mīļvārdu koka veidošana. Ikvienam interesentam ir iespēja izveidot unikālu māmiņdienas video apsveikumu mammai. Interneta vietnē mamindiena.lv ir jāievada sava kontaktinformācija un vairākas mammas bildes. Tādā veidā dažu sekunžu laikā taps unikālais video.

Ikviens aicināts teikt savām mammām mīļus vārdus un iesaistīties Māmiņdienas mīļvārdu koka veidošanā Vērmanes dārzā. Jau sākot no pulksten 11 līdz 18 ģimenes, bērni un ikviens interesents ir gaidīts, lai simboliskajā Māmiņdienas mīļvārdu kokā iekārtu savu apsveikumu un vēlējumu mammai. Šajā kokā būs iespējams iekārt gan mājās pašu veidotus apsveikumus, gan arī uzrakstīt savus īpašos mīļvārdus turpat - parkā. Bērniem būs pieejamas arī bezmaksas radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas, kā arī iespēja nofotografēties ar mammu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!