Foto: PantherMedia/Scanpix

Mātes diena - vieni no sirdssiltākajiem svētkiem, tādēļ piedāvājam kādas mātes solījumu sev: "Kādas vērtības es vēlos ieaudzināt savā bērnā".

"Jau ilgu laiku pirms mana bērna piedzimšanas, es nopietni ar sevi strādāšu, lai kļūtu par apzinātu cilvēcisku būtni, kas dzīvo un rīkojas saskaņā ar neitrālo prātu, lai tad, kad bērns piedzims, es spētu veidot ar viņu attiecības, balstoties uz savu patieso, meditatīvo "es", nevis emocionālām reakcijām.

Jau kopš viņa dzimšanas brīža es centīšos precīzi izprast atšķirību starp viņa patiesajām vajadzībām un nepamatotām prasībām, un atbilstoši uz tām reaģēšu.

Es vienmēr paturēšu prātā šo attieksmi, kamēr vien dzīvošu. Es sagaidu, ka mans bērns mani izaicinās un manu pārliecību pārbaudīs, un es vienmēr atcerēšos, ka uzaudzināt bērnu saskaņā ar savu sirdsapziņu, ir radošs process. Bērnam pieaugot, man arvien būs atbilstoši augstas prasības viņa uzvedībai, un es ļaušu viņam izjust dabiskas, viņa nepiemērotās uzvedības sekas, vienmēr paskaidrojot un vadot.

Es nekad despotiski viņu nesodīšu, jo tas viņu tikai sadusmotu. Es nekad, nekādos apstākļos viņam nemelošu. Attiecībās ar savu bērnu es vienmēr būšu atklāta, godīga un cieņpilna, lai viņš iemācās man uzticēties. Es viņu bieži apskaušu un samīļošu.

Es viņam sagādāšu dažādus izaicinājumus, lai tad, kad viņš būs pašpietiekams un pietiekami stiprs, viņš var doties pasaulē.
Mamma

Kad bērns pieaugs, es dalīšos ar viņu savās atziņās par dzīvi tā, lai viņš spēj tās izprast. Es vienmēr būšu vismaz vienu soli priekšā sava bērna attīstībā, mācot viņam dažādus dzīves aspektus, pirms viņš ar tiem iepazīstas savā dzīvē. Es sagādāšu viņam dažādus uzdevumus, lai viņam pakāpeniski iemācītu bezbailību un veiksmi.

Es viņam nodrošināšu mājīgas mājas, jo Dievs dzīvo mājīgās mājās. Lai viņš vienmēr zinātu, ka mājas ir drošs un viņu vienmēr atbalstošs patvērums, neskatoties uz ciešanām, ar kurām viņš dzīvē sastapsies. Tad viņš ligzdu pametīs.

Viņa vērtības balstīsies, novērojot mūs ar viņa tēvu kā piemērus, kāda ir laime, dzīvojot tikumīgu dzīvi. Tādējādi viņš nekad neapšaubīs šīs vērtības. Viņš būs bijis šai pasaulē pietiekami, lai redzētu atšķirību starp tīro un mierpilno mūsu dzīvi un haotisko un sāpju pilno to cilvēku dzīvi, kuriem trūkst garīgo orientieru. Viņš nekad neapšaubīs to, vai cilvēkam ir jābūt godīgam, jaukam, izpalīdzīgam un cēlam. Viņš, kā dzīvs piemērs, būs daļa no šīm vērtībām jau no sava dzimšanas brīža."

Kādas mātes solījumu atklāja jogas skolotāja un terapeite Agnese Guļāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!