Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas iedzīvotāju plāno Mātes dienas svinībām tērēt līdz 10 eiro, liecina SIA "Maxima Latvija" veiktā aptauja.

Savukārt 36% respondentu svinībām plāno tērēt 11-30 eiro, 4% - 31-50 eiro. Pavisam neliela daļa jeb 2% iedzīvotāju savu māmiņu iepriecināšanai iecerējuši tērēt vairāk nekā 51 eiro. Toties 3% aptaujāto minēja, ka svētku svinēšanai nav nepieciešami naudas līdzekļi, tādēļ savas māmiņas iepriecinās ar dārza ziediem un mīlestību.

Mātes diena nav iedomājama bez ziediem. Šogad 24% sveicēju iecerējuši savām māmiņām dāvināt ziedus podiņos, lai tie ilgāk priecētu. Savukārt starp grieztajiem ziediem 16% respondentu izvēlēsies tulpes un tikpat daudz aptaujāto dāvinās narcises. Vēl 11% aptaujāto izvēlēsies kādu ziedu pušķi, 10% aptaujāto savas māmiņas un vecmāmiņas plāno iepriecināt ar dažādiem ziediem no sava dārza, 9% respondentu ir uzticīgi klasiskām vērtībām un izvēlēsies rozes, 5% - hiacintes, 2% - neļķes, bet 7% aptaujāto minēja citu variantu, piemēram, frēzijas, lilijas, maijpuķītes, gerberas, orhidejas un citus ziedus, informē "Maxima Latvija" Komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Daļa jeb 21% aptaujāto svētkos māmiņām dāvinās tikai ziedus, bet 28% respondentu papildus vēl dāvinās saldumus, 13% plāno pārsteigt ar paša gatavotu maltīti, 10% - ar paša gatavotu dāvanu, 6% - dāvinās biļetes uz kādu koncertu vai kino, 5% - dāvinās smaržas, 4% - dāvanai pievienos apsveikuma kartīti, 3% - iepriecinās savas māmiņas ar dāvanu karti SPA, bet 2% aptaujāto plāno iegādāties kādu vīnu vai citu alkoholisku dzērienu dāvanai. Savukārt 8% respondentu minēja citu variantu, kā piemēram, tējas kolekciju, dārza skulptūru, koku stādus, kosmētiku un citas interesantas dāvanas. Tikai 1% respondentu savas māmiņas un vecmāmiņas šajā svētku dienā nesveiks.

Mātes diena ir kopā būšanas svētki, ko apliecina arī aptaujas rezultāti, jo klātienē savu māmiņu un vecmāmiņu plāno sveikt lielākā daļa respondentu. Tikai 4% aptaujāto savām māmiņām plāno zvanīt, bet pārējie sveiks klātienē ar ziediem un dāvanām, dosies uz svētku koncertu vai ieplānojuši kopīgu svētku maltīti.

Aptauja par Mātes dienu bija izvietota "Maxima Latvija" mājas lapā laika posmā no 28.aprīļa līdz 5.maijam, un tajā kopumā piedalījās 2894 respondenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!