Uzsākot sociālo kampaņu "Jo viņam esi Tu", biedrība "Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija" izveidojusi Latvijā pirmo regulāro ziedojumu platformu sosciemati.lv. Šajā vietnē ikviens tiek aicināts atbalstīt SOS ciematu ģimenēs augošos bērnus, noformējot regulāro ziedojumu ar savu bankas maksājumu karti.

Jau astoņpadsmito gadu SOS bērnu ciematos tiek veidotas un atbalstītas, tā dēvētās SOS ģimenes, kurās SOS mammas vai vecāku pāri rūpējas par no pieciem līdz sešiem pieņemtajiem bērniem, līdz tie kļūst patstāvīgi.

Šobrīd SOS ciemata ģimeņu un jauniešu māju gādībā ir 150 bērni un jaunieši. Lai SOS ģimenes varētu rūpēties par bērniem līdz brīdim, kad viņi kļūst patstāvīgi un aiziet savā dzīvē, tām ir nepieciešams regulārs atbalsts. Tādēļ tapusi ziedojumu platforma, kurā ikviens var ērti kļūt par regulāro ziedotāju. Vairs nav nepieciešams doties uz banku, lai noformētu regulārā maksājuma uzdevumu vai aizpildīt papīra pieteikumu formas.

Ceram, ka mūsu aicinājums ziedot bērniem, kuri izaug SOS ģimenēs, sasniegs daudz labas gribas cilvēkus, kuri izvēlēsies ziedot regulāri.
Ilze Paleja

Ikmēneša ziedojumu vietnē sosciemati.lv var ērti noformēt ikvienas bankas maksājumu karšu (MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron) īpašnieks, pieteikumam izmantojot savas bankas kartes datus. Ziedojums tiek veikts kā drošs maksājums internetā, tādēļ ziedotājiem tā apstiprināšanai jāizmanto arī savas bankas izsniegtās kodu kartes vai paroles. "Swedbank" klientiem savas kartes pirms ziedojuma veikšanas ir jāreģistrē drošo pirkumu sistēmā.

"Esam gandarīti, ka mums izdevies izveidot Latvijā inovatīvu risinājumu labdarības jomā – platformu regulāro ziedojumu pieteikšanai. Latvijas sabiedrība ir solidāra un atsaucīga, un labprāt iesaistās dažādās ziedojumu vākšanas kampaņās ar labu mērķi. Tomēr ir jomas, kurās sabiedrības atbalsts ir nepieciešams regulāri un to nevar balstīt uz vienreizējām kampaņām. Ikviens no mums saprot, ka bērni, līdzīgi kā koki, neizaug vienā dienā. Bērniem ir nepieciešams ilglaicīgs un regulārs atbalsts, kamēr viņi pieaug. Tādēļ ceram, ka mūsu aicinājums ziedot bērniem, kuri izaug SOS ģimenēs, sasniegs daudz labas gribas cilvēkus, kuri izvēlēsies ziedot regulāri. Domāju, ka gandrīz ikviens no mums ir gatavs atteikties no kāda sīka ikdienišķa tēriņa – liekas kafijas tasītes vai smalkmaizītes, lai šo summu ik mēnesi atvēlētu labas lietas atbalstam" stāsta Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja.

SOS bērnu ciemati maijā sākuši sociālo kampaņu "Jo viņam esi Tu", kurā vēlas iepazīstināt sabiedrību ar SOS bērnu ciematu un SOS audžuģimeņu darbu, un aicināt atbalstīt to ar regulāriem ziedojumiem.

SOS bērnu ciematu dziļākā pārliecība ir, ka ikvienam bērnam ir jāuzaug ģimenē. Ja kādu apstākļu dēļ tas nav iespējams bērna bioloģiskajā ģimenē, tad ir jārod veids un iespēja, kā bērns var uzaugt ģimeniskā vidē.

Bērni, tāpat kā koki, neizaug kampaņu laikā. Viņi neizaug no viena glāsta. Viņiem ir nepieciešams ilglaicīgs atbalsts. Tādēļ šajā kampaņā visi tiek aicināti regulāri ziedot SOS bērnu ciematu ģimenēs augošo bērnu atbalstam.

Neviena no izvēlētajām summām nebūs par mazu, jo tas palīdzēs kādam bērnam izaugt ģimenē, uzsver kampaņas oragnizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!