Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu Bērnu Klīniskajai universitātes slimnīcai ir izdevies pilnībā atjaunot ķirurģisko instrumentu bāzi, par gandrīz 143 tūkstošiem eiro iegādājoties 84 ķirurģiskos komplektus dažādu operāciju veikšanai.

Šie komplekti paredzēti gan akūtu neiroķirurģijas, gan auss un balsenes mikroķirurģijas, gan uroloģisku, gan ortopēdisku u.c. operāciju veikšanai.

Bērnu slimnīcā gadā tiek veiktas gandrīz 10 000 operācijas bērniem. Vienas operācijas laikā var tikt pielietoti no dažiem līdz pat simts un vairāk atsevišķiem instrumentiem, informē Bērnu slimnīcā.

Bērnu ķirurģijas klīnikas darba pamatvirzieni ietver jaundzimušo ķirurģiju, krūšu kurvja un vēdera dobuma orgānu ķirurģiju, traumatoloģiju un ortopēdiju, uropoētiskās sistēmas orgānu ķirurģiju, ausu-kakla-deguna slimību ārstēšanu un vispārējo bērnu ķirurģiju. Jaunās tehnoloģijas un instrumentārijs ir bērnu vecuma pacientiem draudzīgas un palīdz ātrāk atgūt veselību, tā samazinot pēcoperācijas perioda ilgumu un bērna uzturēšanās laiku slimnīcā. Sarežģīto diagnostikas un ārstēšanas pasākumu kompleksu nodrošina augsti kvalificēti ķirurgi, māsas, anestezioloģijas un intensīvās terapijas dienestu klātbūtne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!