Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdien, 16.maijā, 11.novembra krastmalā norisināsies "Rimi" bērnu maratons. Dalībai tajā ir pieteikušies nu jau vairāk nekā 6300 mazo skrējēju. Maratons norisināsies no pulksten 10 līdz 15, un starti notiks visa pasākuma laikā, tādēļ ģimenes var izvēlēties sev ērtāko pasākuma apmeklējuma laiku. Bērnu maratona laikā būs iespējams ne vien kārtīgi izskrieties, bet arī piedalīties dažādās citās aktivitātēs un baudīt mūzikālus priekšnesumus.

"Rimi" bērnu maratonā bērniem būs iespēja izmēģināt savus spēkus trīs dažādās distancēs – pašiem mazākajiem skrējējiem vecumā līdz sešiem gadiem, kur starti norisināsies visu pasākuma laiku, lielākiem vecumā no sešiem līdz 10 gadiem, kā arī vislielākajiem, kas ir vecāki par 10 gadiem. Abās grupās starts tiks dots ik pēc 30 minūtēm. Par muzikālo pavadījumu gādās tādi mūziķi kā Lauris Reiniks, Nikolajs Puzikovs ar bērnu popgrupu "Podziņas", vokālā studija "Kukaiņi" un Māris Grigalis, kā arī vokālā studija "Knīpas un knauķi", un citi iemīļoti dziedātāji.

Pirms vai pēc skrējiena būs iespēja izbaudīt arī citas aktivitātes, kas būs pieejamas turpat krastmalā. Piemēram, "Nordea" Finanšu fitnesa zonā "DCH" studijas treneri vadīs sporta nodarbības bērniem un vecākiem - jogu bērniem un māmiņām, stājas uzlabošanas un dziļo muskuļu nostiprinošos treniņus, kā arī vingrošanu ar bumbu, stiepšanos un citus fiziskās formas uzlabošanai noderīgus treniņus. Savukārt Sporta Laboratorijas ārsti sniegs konsultācijas arī par bērnu stāju, fizisko slodzi un skriešanas tempu, kā arī palīdzēs atsildīties pēc skrējiena.

Tie, kas vēlēsies mierīgāku atpūtas brīdi, būs gaidīti "Rimi" Gardēžu teltī, kur paši mazākie varēs pavadīt laiku, darbojoties radošajā darbnīcā. To vadīs pazīstami pavārmākslas mākslinieki – Signe Meirāne, Normunds Baranovskis, Mārtiņš Sirmais un Liene Zemīte. Kopā ar viņiem mazajiem būs iespēja atvilkt elpu un nodoties zīmēšanai, krāsošanai un citām aktivitātēm.

Savukārt "Lattelecom" bērnu kino zona gaidīs mazākus un lielākus kino cienītājus uz kopīgiem multfilmu seansiem visas dienas garumā. Savukārt "Apovit SmartKidz" zonā bērniem visu dienu būs iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās – apgleznot sejiņas, krāsot un veidot koka lelles un papīra maskas. Turpat mazajiem būs iespēja iziet Sajūtu taku, paļaujoties tikai uz savām maņām un sajūtām, informē SIA "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!