Izlaidumu laiks tuvojas, tie gaidāmi gan vidusskolās, ģimnāzijās, gan augstskolās. Ko gan dāvanā vislabprātāk saņemtu absolventi? Naudu, ceļojumus, datortehniku un dāvanu kartes, lai gan pietiekami daudz puišu aptaujā izteikuši arī cerību - kā dāvanu saņemt automašīnu.

Ja būtu izvēles iespējas, vairāk nekā puse (55%) Latvijas skolu un augstskolu absolventu izlaidumā šogad kā dāvanu vēlētos saņemt naudu. Otra populārākā vēlme ir ceļojums (36%), bet trešajā vietā ierindojas datortehnika un dāvanu kartes – tās izlaidumā gribētu saņemt ceturtā daļa jeb 24% absolventu, liecina "Domina Shopping" veiktā aptauja.

Tikai nedaudz retāk kā dāvanu kartes un datortehniku jaunieši dāvanā vēlētos saņemt pasākumu vai festivālu biļetes (23%). Savukārt 16% aptaujāto priecātos par viedtālruni, bet 11% - par rotām un dārglietām. 

Meitenes daudz biežāk nekā puiši dotu priekšroku ceļojumam (47% meiteņu pretstatā 26% puišu), dāvanu kartei (29% meiteņu pretstatā 19% puišu), pasākumu biļetēm (33% meiteņu pretstatā 13% puišu) un grāmatām (10% meiteņu pretstatā 2% puišu). Zēniem nedaudz biežāk aktuāls ir viedtālrunis (19% zēnu pretstatā 14% meiteņu), kā arī aptaujas atvērtās atbildes liecina, ka pietiekami daudzi cer izlaidumā saņemt savu auto.

Ceļojumu kā izlaiduma dāvanu izteikti biežāk vēlētos saņemt pilsētās dzīvojošie jaunieši – 44% rīdzinieku un 40% citu pilsētu iedzīvotāju, un tikai ceturtdaļa (25%) reģionos mītošo jauniešu. Turpretim dāvanu kartes nedaudz biežāk ir aktuālas jauniešiem, kuri dzīvo ārpus Rīgas (26%), un rīdziniekiem (19%). Pasākumu biļetes vairāk nekā citi jaunieši, novērtētu reģionu pilsētās mītošie – gandrīz trešdaļa jeb 27% pretstatā 20% rīdzinieku un reģionos dzīvojošo jauniešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!