Foto: F64
Sestdien Dzintaru pludmalē un Dzintaru Mežaparkā spraigā un aizraujošā sacensību gaisotnē norisinājās vērienīgo skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāts" lielais fināls, kurā 180 labākās komandas jeb gandrīz 6000 skolēni no visas Latvijas sacentās par vienotākās, radošākās un sportiskākās klases titulu, informē organizatori.

Spēka, erudīcijas un klases vienotības pārbaudījumos vislabāk sevi apliecināja un godalgotas vietas ieguva Rīgas, Ogres, Mārupes, Liepājas, Rēzeknes, Dundagas un Valmieras komandas.

"ZZ Čempionāta" fināls tika aizsākts ar krāšņu visu 6000 sacensību finālistu gājienu pa Jūrmalas centrālo ielu – Jomas ielu – uz Dzintaru pludmali, kur notika svinīga sacensību atklāšanas ceremonija.

Turpinājumā visas dienas garumā skolēniem bija jāpārvar dažādi pārbaudījumi, pierādot gan savu fizisko spēku un sagatavotību, gan aso prātu, gan spēju darboties komandā un būt saliedētiem.

Fināla aktivitātes tika sadalītas pa trim klašu grupām: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klasēm.

Labākos rezultātus sacensībās uzrādīja un pirmo vietu ieguva Rīgas Igauņu pamatskolas 5.a klase, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas 8.c klase un Rīgas Valsts ģimnāzijas 11.b klase. Šīs klases jau pavisam drīz dosies aizraujošā ceļojumā uz Itāliju.

Otrajā vietā ierindojās Ogres sākumskolas 5.a klase, Rēzeknes 1.vidusskolas 8.a klase un Valmieras Valsts ģimnāzijas 12.a klase, kas balvā saņēma modernus "Huawei" P8 Lite viedtelefonus visai klasei.

Savukārt godalgoto trešo vietu izcīnīja Mārupes vidusskolas 5.c klase, Dundagas vidusskolas 8.b klase un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas 11.c klase, kas šovasar piedzīvos ekstrēmu pārgājienu pa Latviju.

"ZZ Čempionātu" jau devīto gadu pēc kārtas rīko sarunu karte "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!