Foto: stock.xchng

Lai paaugstinātu bērnu zināšanas virtuālajā pašaizsardzībā un uzlabotu bērnu drošību interneta vidē, bezvadu interneta pakalpojumu sniedzējs "Triatel" Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā – 1.jūnijā - uzsāk bērnu izglītošanas kampaņu "Esi reindžers!".

Kampaņas pirmajā etapā bērni aicināti piedalīties aptaujā, paužot savu viedokli par piedzīvotajiem aizskārumiem un apdraudējumiem internetā. Balstoties uz bērnu viedokli, kampaņas laikā tiks izstrādāti virtuālās pašaizsardzības paņēmieni.

"Virtuālā vide strauji attīstās. Internetā strauji aug arī bērniem noderīgais saturs. Tajā pašā laikā, līdz ar to pieaug arī dažādi virtuālās drošības riski. Turklāt, ja pieaugušo pasaulē apdraudējumi pārsvarā saistīti ar datorvīrusiem un naudas izkrāpšanas mēģinājumiem, tad bērnu pasaulē risku potenciāls ir daudz plašāks un emocionālāks. Tāpēc mūsdienu – 21.gadsimta digitālā laikmeta bērniem un jauniešiem – ir jāpārzina ne tikai ielai piemēroti pašaizsardzības paņēmieni, bet jāzina arī virtuālā etiķete un virtuālā pašaizsardzība," norāda "Triatel" vadītājs Viktors Topors.

Bērni aicināti piedalīties aptaujā "Iesaisties virtuālajā pašaizsardzībā!", informējot par piedzīvotajiem drošības riskiem, tostarp vietnēm un situācijām, kurās sajutušies nepatīkami. Aptaujas anketa atrodama šeit.

Aptauja ir anonīma, un tās dati tiks izmantoti tikai apkopotā veidā. Pētījuma dalībniekiem ir iespēja laimēt galveno balvu - planšetdatoru "Huawei MediaPad T1 7.0", kā arī 20 "Huawei" pārsteiguma balvas, norādot savu vai vecāku e-pasta adresi, kas tiks izmantota informēšanai par balvas saņemšanu.

Kampaņas otrajā etapā "Triatel" sadarbībā ar dažādu citu jomu speciālistiem, tostarp psihologiem un bērnu tiesību speciālistiem, izstrādās virtuālās pašaizsardzības ieteikumus, kurus ikviens varēs iegūt, bezmaksas lejuplādējot informatīvu ekrāntapeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!