Foto: LETA

Ik mēnesi Rīgas Dzemdību nams klientiem īpašā akcijā atbildēs uz aktuālākajiem jautājumiem, kas saistās ar iestādes pakalpojumu pieejamību. Šomēnes Dzemdību nams atbild, kāpēc piebraukšana ar automašīnnu pie iestādes ir tik problemātiska.

Rīgas Dzemdību nams teritoriāli ir ierobežots starp blīvu apbūvi. Tuvākais autostāvvietu laukums atrodas Valdemāra pasāžā, A. Briāna ielā 9A-2 (iebraukšana no K.Valdemāra ielas vai A.Briāna ielas). Automašīnas iespējams novietot arī uz tuvāko ielu brauktuvēm, ievērojot Ceļu satiksmes noteikumus.

Rīgas Dzemdību nama teritorijā automašīnu novietošanas iespējas ir nelielas, jo lielāko daļu teritorijas aizņem zaļā zona. Atbilstoši dienas noslogotībai teritorijā par maksu tiek rasta iespēja novietot automašīnu līdz 12 apmeklētājiem. Ar stāvvietas izcenojumu iespējams iepazīties Dzemdību nama mājaslapā, sadaļā "Cenrādis".

Ir izstrādāts tehniskais projekts par stāvlaukuma izveidi teritorijā, kurā būtu 22 vietas klientu automašīnām, no kurām trīs stāvvietas būs paredzētas cilvēkiem ar kustības traucējumiem. Projekta realizācijai ir nepieciešami vairāk nekā 150 000 eiro, jo atbilstoši prasībām ir jāizveido ne tikai stāvvietas laukuma klājums, bet arī apgaismojuma un lietus ūdens novadīšanas sistēmas. Šobrīd nepieciešamais finansējums nav pieejams, skaidro Dzemdību nams.

Izprotot sarežģīto situāciju, Rīgas Dzemdību nams ir noteicis divas prioritātes attiecībā uz iebraukšanu teritorijā:

- sievietei ierodoties uz dzemdībām. Automašīna tiek ielaista Dzemdību nama teritorijā pie Uzņemšanas nodaļas, caur vārtiem Alojas ielā. Mašīnu var atstāt teritorijā trīs stundas, ja sievieti pavada tuvinieks vai 12 stundas, ja paciente pati vada automašīnu.

- māmiņai un jaundzimušajam dodoties uz mājām. Automašīna tiek ielaista teritorijā pie Galvenās ieejas, Miera ielas pusē, pēc tam, kad uzraugiem ir uzrādīts mātes un jaundzimušā izraksts no Dzemdību nama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!