Foto: Publicitātes foto

Jūrmala ir viena no retajām pilsētām Latvijā, kur pēdējo gadu laikā atklāta jauna mākslas skola. Tā izveidota, veicot 1970. gadā būvētās kādreizējās Murjāņu sporta skolas ēkas rekonstrukciju.

Līdz šim Jūrmalas mākslas skola atradās Bulduros, Muižas ielā 7, kur telpas skolas vajadzībām un arvien pieaugošajam audzēkņu skaitam bija kļuvušas par šauru, teikts pilsētas mājaslapā. Jauno mācību gadu skola sāks jaunajā ēkā Strēlnieku prospektā 30.

Foto: Publicitātes foto

Mākslas skolas rekonstrukcija pabeigta maija beigās. Tajā ir arī izstāžu zāle, kurā jau tagad apskatāma Jūrmalas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde "Melnbalts". Vestibilos un gaiteņos var aplūkot audzēkņu diplomdarbus.

Patlaban Jūrmalas mākslas skolā profesionālās ievirzes un dažādas interešu izglītības programmas apgūst 671 audzēknis, no tiem 46 apgūst pirmsskolas sagatavošanu, 625 audzēkņi mācās profesionālās ievirzes programmā un apmeklē interešu izglītības programmu.

Jūrmalas mākslas skolas ēkas būvniecības darbi tika sākti 2013. gadā. Rekonstrukcija veikta, pārbūvējot kādreizējo Murjāņu sporta ģimnāzijas internātskolas ēku. Rekonstrukcijas izmaksas - 2,22 miljoni eiro.

Līdzās mākslas skolai plānots uzbūvēt arī mūzikas skolu un rekonstruēt otru līdzās esošo kādreizējo Murjāņu sporta ģimnāzijas ēku, pārbūvējot to par bibliotēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!