Foto: PantherMedia/Scanpix
Skolu vasaras brīvdienās Rīgas bērni un jaunieši tiek aicināti iesaistīties brīvā laika aktivitātēs, ko pilsētas centrā un apkaimēs organizē Rīgas pilsētas pašvaldība. Pašvaldība aicina brīvo laiku pavadīt saturīgi.

Vasarā, kad bērni un jaunieši izbauda brīvdienu priekus, ne vienmēr pozitīvs noskaņojums ir arī vecākiem. Tostarp raizes bieži vien rada bērnu aktivitātes bez pieskatīšanas un nespēja palīdzēt, ja ir nepieciešama pieauguša cilvēka klātbūtne kādās bērnu nodarbēs. Lai no tā izvairītos, bet vienlaicīgi, lai bērni un jaunieši negrimtu bezdarbībā, viņiem brīvā laika pavadīšanai atbilstoši katram vecumam, interesēm un spējām jāpiedāvā dažāda veida aktivitātes, uzsver Rīgas dome.

Jau daudzus gadus vispopulārākais aktivitāšu komplekss vasarā bērniem un jauniešiem ir nometnes dažādam interešu lokam - sporta, mākslinieciskās jaunrades, deju, mūzikas, dabas pētniecības u.tml. Ar Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu tiek organizētas dienas un diennakts nometnes (11 580 dalībniekiem). Nozīmīgākie nometņu rīkotāji tradicionāli ir pašvaldības izglītības iestādes (267 nometnes, 75 no tām – atklātās dienas un diennakts nometnes). Vienlaikus konkursa kārtībā atbalstītas 40 nevalstisko organizāciju rīkotās nometnes.

Līdztekus nometnēm, jau piekto gadu pašvaldība finansē nevalstisko organizāciju rīkotās brīvā laika aktivitātes. Atbalstītie 15 projekti dažādās pilsētas apkaimēs vasarā piedāvās vairāk nekā 1 500 bērniem un jauniešiem bezmaksas sporta un piedzīvojumu aktivitātes, radošas darbnīcas un ar pilsētvides sakārtošanu saistītus pasākumus, kā arī iespēju izzināt pilsētu. Starp atbalstītajiem projektiem ir par tradīciju kļuvušas velosacensības "Drošais ātrritenis" un capoeira nodarbības, interaktīvas ekskursijas pa Rīgas apkaimēm un brīvprātīgo skola.

Vasaras mēnešos turpinās darbu skolās un interešu izglītības iestādēs izveidotie 22 brīvā laika centri, piedāvājot bērniem un jauniešiem iespējas saturīgai brīvā laika pavadīšanai (galda spēles, mini turnīri, radošas nodarbes u.c.). Lielākā daļa no tiem vasarā durvis vērs jau pulksten 10.

Informācija par iepriekš minētajām iespējām jauniešiem brīvā laika pavadīšanai apkopota interneta vietnes e-skola.lv sadaļā "Aktuāli".

Līdztekus tam bērni un jaunieši visu vasaru ir gaidīti Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs, kur tiek piedāvāta iespēja iesaistīties konkursos, viktorīnās, spēlēs un dažādās akcijās (informācija par pasākumu norises laiku un vietu pieejama šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!