Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau ceturto gadu pēc kārtas "Rimi" un "Ziedot.lv" apvieno spēkus brīvā laika programmas "Štābiņš" īstenošanā, lai bērniem no mazturīgām ģimenēm tiktu nodrošināta iespēja iesaistīties bezmaksas pulciņos un piedalīties aizraujošās vasaras nometnēs. Plānots, ka šogad savāktie ziedojumi sniegs iespēju aktīvi atpūsties un apgūt jaunas iemaņas 2365 bērniem no trūcīgām ģimenēm no visas Latvijas.

Ar ziedotāju atbalstu 16 Latvijas pilsētās – Balvos, Dagdā, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Kandavā, Liepājā, Madonā, Priekulē, Rīgā, Smiltenē, Talsos, Tukumā, Valmierā, Ventspilī un Viesītē – tiek nodrošinātas bezmaksas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes. Vasarā šādas bezmaksas nodarbības ir liels atspaids trūcīgām ģimenēm, kurām maksas nometnes nav pieejamas. Ir svarīgi, lai bērniem ir iespēja saturīgi pavadīt savu brīvo laiku ne vien tādēļ, lai apgūtu jaunas iemaņas un zināšanas, bet arī lai iepazītos ar jauniem draugiem un paziņām,” programmu komentē "Ziedot.lv" minētā projekta vadītāja Līga Rube.

"Ziedot.lv" sadarbībā ar uzņēmumu "Rimi Latvia" sniedz atbalstu 18 labdarības organizācijām 16 Latvijas novados dažādu ārpusskolas nodarbību organizēšanā. Štābiņos bērni gatavos apsveikuma kartītes, rotas, dāvaniņas, mācīsies gatavot ēst, piedalīsies dažādās sporta aktivitātēs un pārgājienos, iepazīstot savu novada apkārtni, dosies ekskursijās, dejos, piedalīsies dažādās radošās aktivitātēs un lietderīgi pavadīs brīvo laiku.

Kopš 2012. gada projekta Štābiņš aktivitātēs ir piedalījies 4 241 bērns no 25 Latvijas pilsētām. Štābiņa aktivitātes ir organizējušas 39 labdarības organizācijas. Sākot ar 16. jūniju, visos "Rimi" un "Supernetto" veikalos tiek vākti ziedojumi programmas realizācijai, ziedot ir iespējams arī uzkrāto "Mans Rimi" naudu mājaslapā vai arī "Rimi" kioskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!