Neauglības ārstēšanas klīnikas "iVF Riga" Reproduktīvās ģenētikas centrā darbu uzsākusi laboratorija, kas ļauj veikt gan citoģenētisku, gan molekulāri ģenētisku izmeklēšanu. Šāda veida Reproduktīvās ģenētikas centrs ir pirmais un šobrīd vienīgais Baltijas un Ziemeļeiropas valstīs, uzsver klīnikas pārstāvji.

Kā stāsta klīnikas vadītāja Violeta Fodina, jaunatvērtā laboratorija sniegs jaunas iespējas un lielāku kapacitāti palīdzēt topošajiem vecākiem, bet daudziem pacientiem tas nozīmēs ģimenes laimes piepildījumu.

Reproduktīvās ģenētikas centra izveidē investēts vairāk nekā 500 000 eiro, un tas ļaus gada laikā veikt vismaz 600 papildu manipulācijas. 

Jaunā Reproduktīvās ģenētikas centra galvenā funkcija ir pacientu neauglības cēloņu diagnostika ar mērķi izstrādāt maksimāli efektīvu un precīzu ārstēšanas plānu. Jo precīzāka diagnoze, jo efektīvāka būs ārstniecības gaita, kas veicinās cerētās grūtniecības iestāšanos un veselīga bērniņa piedzimšanu, skaidro klīnikas vadītāja.

Tāpat Reproduktīvās ģenētikas laboratorijā ir iespējams veikt analīzes, kas diagnosticēs grūtniecības periodā paredzamos riskus, līdz ar to arī piemeklēt pareizo ārstēšanas metodi.

Neauglības ārstēšanas un mākslīgās apaugļošanas klīnika "iVF Riga" tika atvērta 2013. gadā, un kopš tās darbības uzsākšanas pasaulē nākuši jau vairāk nekā 1000 mazuļi, informē klīnikā, kuras pacienti esot ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī daudzi Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Dānijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Krievijas un ASV pilsoņi.

Klīnikā ir pieejama arī Latvijas valsts apmaksāta medicīniskās apaugļošanas programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!