Foto: LETA
Rīgas pilsētas pašvaldība aicina pirmsskolas vecuma bērnu vecākus rūpīgi izvērtēt sava bērna pieteikumus rindā uz pašvaldības izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas. Vecāki tiek arī brīdināti par tiem gadījumiem, kad pašvaldība var atteikt līdzfinansējuma piešķiršanu, ja bērnam neatrodas vieta pašvaldības finansētā bērnudārzā.

Pašvaldība rosina pārbaudīt, vai arī patlaban visi iepriekš reģistrētie pieteikumi ir aktuāli, tostarp, pievērst uzmanību, vai pieteikumos norādītais vēlamais pirmsskolas programmas apguves uzsākšanas laiks joprojām atbilst vecāku vēlmēm un vai vecāki ir gatavi pieņemt uzaicinājumu no visām tām pirmsskolām, kuru rindās bērns ir reģistrēts.

Tāpat vecāki tiek aicināti pārliecināties, vai bērna dzīvesvieta Rīgas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā ir deklarēta oficiāli saskaņā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likuma prasībām vai tikai mutiski norādīta.

Ja starp reģistrētajiem pieteikumiem ir tādi, kuri vairs nav aktuāli, pašvaldība aicina bērnu vecākus šos pieteikumus anulēt, atstājot aktuālus tikai pieteikumus uz tām iestādēm, no kurām uzaicinājumu vecāki būtu gatavi pieņemt.

Pārbaudīt un aktualizēt savam bērnam reģistrētos pieteikumus bērna vecāki var portālā eriga.lv (pakalpojums "Reģistrācija pirmsskolai") vai ierodoties klātienē jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra teritoriālajā atrašanās vietā, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Pašvaldība vērš uzmanību, ka ir gadījumi, kad vecāki var zaudēt vietu pašvaldības bērnudārzā un iespēju saņemt līdzfinansējumu privātās pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšanai.

Ja bērns šobrīd apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē, Rīgas domes saistošajos noteikumos ir noteikti gadījumi, kādos līdzfinansējuma izmaksa privātajai izglītības iestādei tiek pārtraukta:

  1. Ja bērnam tiek piedāvāta programmas apguve Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādē, uz kuru bērnam ir reģistrēts pieteikums un kurā ir brīvas vietas, un rindā nav vairs citu pretendentu. Informāciju, vai izglītības iestādes rindā vairs nav neviens cits pretendents, ģimenei var sniegt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta darbinieki (tālruņi 67026840, 67026880, 67026833) vai konkrētās pašvaldības izglītības iestādes vadītājs;
  2. Ja bērnam pēc 2014. gada 1. septembra bijuši izteikti trīs uzaicinājumi no pašvaldības izglītības iestādes, bet vecāki no piedāvātajām vietām atteikušies, tas tiek uztverts kā atteikums no pašvaldības piedāvātā bērnudārza. Informācija par uzaicinājumu uz konkrēto iestādi tiek nosūtīta gan rakstveidā, gan arī attiecīgā bērnudārza vadība cenšas sazināties ar vecākiem pa tālruni. Aicinām sekot portālā www.eriga.lv ievietotajai informācijai. Ja vecāks pretī sava bērna pieteikumam uz pirmsskolu vairs neredz statusu "Jauns", bet ir redzams statuss "Uzaicināts", tad tas nozīmē, ka šo uzaicinājumu var pieņemt vai arī var no tā, rūpīgi izvērtējot visus apstākļus, var atteikties, skaidro Vilde.

Papildu informāciju par pieteikumu aktualizēšanu uz pašvaldības izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas, kā arī par līdzfinansējuma izmaksas pārtraukšanas nosacījumiem iespējams saņemt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļā, zvanot pa tālruņiem 67026833, 67026818.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!