Foto: F64

No 11. jūlija Rīgā notiks bezmaksas nodarbību cikls "Esam ģimene". Tā būs atbalsta grupa vecākiem, kuri bērnus audzina vieni vai arī dzīvo šķirti ar otru bērna vecāku. Piedalīties aicināti abi vecāki, neatkarīgi no tā, cik bieži viņi tiekas ar bērnu.

Ģimenes ir dažādas. 35% bērnu Latvijā aug ģimenēs, kurās ir viens vecāks vai vecāki nedzīvo kopā.

Katrai no šīm ģimenēm ir savs stāsts. Reizēm tie ir stāsti par kādu traģisku notikumu vai neatrisināmām domstarpībām. Bieži tie ir stāsti par sāpēm. Nereti tie ir stāsti par apzinātu izvēli un prieku būt vecākam, dodot iespēju sev būt vecākam un bērnam augt drošā, mīlestības pilnā vidē.

Vienīgie vecāki nav vieni. Viņiem ir plašāka ģimene, draugi, nereti arī otrs vecāks iesaistās vai ir iesaistāms bērna audzināšanā.

Reizēm vecāki baidās, vai viņu ģimenes modelis neatstās negatīvu iespaidu uz bērna spēju būt laimīgam un veidot attiecības. Lielākā daļa bērnu, kas izaug viena vecāka ģimenēs, ir veiksmīgi un spēj būt tuvās attiecībās, veidot ģimeni un parūpēties par savu labklājību. Tomēr vienīgajiem vecākiem ir svarīgs papildu atbalsts, lai atrastu resursus sevī, apkārtējos un radītu drošu un labvēlīgu vidi sev un bērniem.

Atbalsta grupā vecākiem būs iespēja dalīties pieredzē un ar speciālistu atbalstu rast resursus, lai pozitīvi un līdzsvaroti parūpētos par bērna un savām vajadzībām un mazināt riskus bērna attīstībai, kas var būt viena vecāka ģimenē, informē nodarbību organizatori.

Atbalsta grupas notiks Rīgā, Kalnciema ielā 9a katru otro sestdienu no pulksten 10 līdz 16, sākot no 11. jūlija.

Pieteikties atbalsta grupai var šeit

11. un 25. jūlijā būs pirmās nodarbības "Kā saprast un atbalstīt savu bērnu?", ko vadīs psiholoģe Kristīne Dūdiņa. Atbalsta grupā varēs izzināt, kā saprast un atbalstīt bērna vajadzības, pārvērst izaicinājumus un riskus par resursiem un spēka avotu.

Galvenās tēmas:

  • Psiholoģiski veselīgas vides pamatelementi - pieņemšana, vadība, sapratne, stabilitāte un beznosacījuma mīlestība; 
  • Ģimenes stāsts,kas iedrošina un dod spēku ;
  • Kā palīdzēt bērnam pieņemt un izpaust smagas jūtas;
  • Kā stiprināt bērna dzīves spēku, lai grūtības stiprina, nevis gremdē;
  • Kā sadarboties ar otru bērna vecāku jautājumos, kas saistīti ar bērna audzināšanu, un iesaistīt citus tuvos cilvēkus.

Par tālāko nodarbību tematiem informācija atrodama šeit

Ja jums rodas kādas grūtības ar dalības pieteikšanu vai ir kādi jautājumi, vecāki aicināti rakstīt uz e-pastu: atbalsts.gimenei@gmail.com

Bērnus uz nodarbībām varēs ņemt līdzi, jo vienlaikus notiks arī darbnīcas bērniem.

Projektu īsteno "Bērna Labklājības centrs" ar Islandes, Nīderlandes, Lihtenšteinas un Latvijas valsts finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!