Vasara ir īpašs laiks, kad laika apstākļi ļauj darīt lietas, ko citos gadalaikos nav iespējams, tādēļ vasara ir dubultprieks tieši bērniem. Tomēr nereti mammas, pārāk aizraujoties ar savām iegribām, bērniem atpūtu liedz izbaudīt pilnvērtīgi. Portālā scarymommy.com raksta autore Ešlija Trekslere jautrā veidā mēģinājusi uzrakstīt vēstuli bērniem, kādā veidā viņu mammas var mēģināt sabojāt vasaras atpūtu. Autore uzskaitījusi piecas tipiskākās kļūdas, ko, viņaprāt, pieļauj visas mammas, mēģinot dažādot bērnu vasaras atpūtu.

Vēstulē bērniem minēts, ka daudziem no viņiem nāksies pavadīt vasaru ne tā, kā viņi vēlētos, bet tā, kā to izplānojušas viņu aktīvās mammas. "Tev dienā būs pāris stundas brīvā laika, ja to būs ieplānojusi tava mamma," ironizē autore.

Lūk, daži padomi vecākiem, kas vēlas bērniem atpūtu vasarā organizēt pēc saviem ieskatiem:

1. Pārtrauc izmantot katru sekundi bērna apmācīšanai. Nav nepieciešams komentēt visas darbības, ko bērni dara smilšu kastē, nosaukt visus priekšmetus, ko bērns paņem rokās un paskaidrot, kādēļ tie nepieciešami. Lai bērns vienkārši izklaidējas.

2. Neiespringsti tikai uz bērnu. Nevajag mēģināt sekot līdzi, lai visas nodarbes būtu veltītas tam, lai viņš ko gūtu noderīgu tālākai dzīvei. Lai bērns dara to, no kā gūst prieku.

3. Nevajag pārāk daudz domāt par nākotni. Ļauj savam bērnam būt bērnam, izbaudīt bērnību. Koncentrējies uz šodienu un labāk pasūti picu.

4. Izklaidējies un jautrojies ar bērnu, gūstot no tā patiesu prieku. Pastaigājies ar bērnu, ļaujot viņam iepazīt jaunus draugus.

5. Pārtrauc skaitīt līdz vasaras beigām atlikušās dienas, kad bērns atkal atgriezīsies bērnudārzā vai skolā. Tu taču gribēji bērnu? Tad pavadi laiku ar viņu, kopā pavadi. Tas ir nenovērtējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!